''Не губя надежда'': Журналистът Гершкович пише до семейството си от руски затвор

''Мамо, ти за съжаление, за добро или лошо, ме подготви добре за храната в затвора'', пише той

OFFNews 15 април 2023 в 22:23 1524 1

Евън Гершкович

Снимка Evan Gerskovich/vk.com

Евън Гершкович

Вестник "Уолстрийт джърнъл" публикува написано на ръка писмо от Евън Гершкович, негов кореспондент, затворен в Русия по обвинение в шпионаж, съобщи ДПА.

На 30 март Гершкович беше арестуван в Екатеринбург заради подозрение в шпионаж от руското следствие. Ако бъде признат за виновен, журналистът го грози до 20-годишна присъда. От САЩ реагираха като обявиха ареста за незаконен. 

"Искам да кажа, че не губя надежда. Чета. Упражнявам се. И се опитвам да пиша. Може би най-накрая ще напиша нещо добро", пише той до семейството си във Филаделфия, което е получило писмото вчера

Ръкописното писмо е с дата 5 април и според вестника е първият пряк контакт на Гершкович със семейството му след ареста му в Русия в края на март.

Писмото е написано на руски език - езикът, на който Гершкович говори с родителите си. Те емигрират в САЩ от Съветския съюз в края на 70-те години.

"Мамо, ти за съжаление, за добро или лошо, ме подготви добре за храната в затвора", пише журналистът. Храната му напомняла за детството му, предаде ДПА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки