Навални разказа как се е чувствал след комата

OFFNews 19 септември 2020 в 15:58 3576 3

Снимка AP/БТА

Руският опозиционен лидер Алексей Навални разказа днес какви трудности е изпитал през периода на възстановяването си в берлинската клиника "Шарите", където се озова, след като се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия, предаде БТА.

Навални сподели как "краката му треперели" и как е имал "моменти на отчаяние".

"Ще ви разкажа как протича възстановяването ми. Това е един ясно начертан път, но той е все още дълъг", написа Навални в акаунта си в Инстаграм, където публикува и снимка, на която се вижда как слиза по стълби.

"Настоящите ми проблеми - фактът, че телефонът ми е толкова безполезен, колкото и камък в ръцете ми, или че е истинско шоу, когато се опитвам да си налея вода - са дребна работа", сподели той. Доскоро той не разпознавал никого и не можел да отговаря на въпросите на лекаря, който всяка сутрин идвал в стаята му, за да му помага да си върне способността да води разговор.

"Това ме отчайваше, защото разбирах какво иска лекарят, но не знаех къде да намеря думите", разказва Навални.

"Сега съм човек, чиито крака треперят, когато слиза или се качва по стълбите", допълва Навални. После се шегува, че преди при вида на стълбище е щял да стои пред него с глупаво изражение, без да знае какво да прави, а сега, след като се е възстановил, при вида на стълбище вече се сещал, че то служи за качване на горния етаж, но би се сетил също така да вземе асансьора, за да си спести това упражнение.

Навали благодари на лекарите, че са го превърнали от "един технически жив човек" в "човек, който има шансовете отново да започне да използва умело социалната мрежа Инстаграм".

На 3 септември германска военна лаборатория заключи, че Навални е бил отровен с нервнопаралитична субстанция от типа Новичок, разработена за военни цели по съветско време. Москва отрича тези твърдения. Френска и шведска лаборатории потвърдиха германските изводи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

19.09 2020 в 19:23

Още една смрад на малайзийски боинги идва от там, че на снимките от непосредствено събитието, зениците на тоя насрални не са на карфици, а са нормални. Което е принципиално невъзможно при отравяне с такъв тип вещества, това е базов симптом.
Та, хайкли-лайкли, всички които се интересуват от тая история, са шарани от вица. В който и кука не трябва - сами захапват голата връв, и я клатят да ги измъкнат от реката в тигана.
Макар че номерът със спирането на Северния поток-2 вече не мина.

23293

2

Стефан

19.09 2020 в 19:17

О, гледам че има интерес:)
Значи, за общо развитие на плачещите от Новичока:
На руски думата значи разни неща, например и "новобранец". И айде скрипаловите може да са били новобранци, а насрални вече не би трябвало да е - зер вече някой е новичосван.
Тия фосфорорганични вещества, инхибиторите на холинестеразата, се продават в аптеките, железариите и бакалниците. Търговските имена са разни. Циритокс, мухозол, дихлофос, райд, кой знае още колко. Собствената им смрад е нетърпима, и никой няма да ги пие просто така, затова се и различават по цените. Зер парфюм.
Типовите разфасовки са безопасни за топлокръвните животни, заради несравнимо по-голямото тегло от насекомите, против които ги продават. В дезинсектантите концентрацията е много малка.
Сега, защо свитата от това пътуване се разбяга през Германия в Англия, аз не знам.
Нито що за съвпадени е, че първата избягала, някоя си Певчих, има за баща един от разработчиците на тоя Новичок.

23293

1

Стефан

19.09 2020 в 16:35

Леле къв брутален махмурлук, ние верно има да се учим много от английските другари ...
Пич, още от времето на сухия режим, нормалните пияници знаят, че в бирата не бива да се сипва дихлофос.