Нова версия: Алексей Навални е отровен в хотела си с бутилка вода

OFFNews 17 септември 2020 в 11:22 4343 0

Снимка архив

Руският опозиционер Алексей Навални е бил отровен от бутилка с вода в хотелската си стая в Томск, а не на летището, както се твърдеше досега, пише Ройтерс.

Информацията беше съобщена от екипа му в коментар под видеоклип, публикуван в “Инстаграм” акаунта на Навални. По-късно днес се очакват подробности около новата версия за отравянето.

Припомняме, че досега се смяташе, че критикът на Кремъл е бил отровен от токсично вещество, което е било разтворено в чая, който той е изпил на летището в сибирския град Томск.

Новите разкрития идват непосредствено след като три независими лаборатории потвърдиха, че той е бил отровен от нервнопаралитично вещество от типа “Новичок.” Москва отрича тези обвинения, тъй като лекарите в сибирската болница, където Навални се лекуваше първоначално, не са открили отрова в организма му. В руски медии се потвърдиха и твърдения, че отравянето на опозиционера е извършено на Запад.

В момента Алексей Навални се лекува в германска болница, а състоянието му значително се подобрява. Преди два дни стана ясно, че апаратът му за обдишване е изключен, както и че той може да се изправя сам и да прави кратки разходки. В същия ден беше публикувана и първата му снимка от болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови