Най-много 6 месеца помощи за имигрантите на Острова

Елица Мартинова 25 март 2013 в 10:22 2292 1

Дейвид Камерън, Снимка: telegraph.co.uk
Дейвид Камерън, Снимка: telegraph.co.uk

В понеделник британският премиер Дейвид Камерън ще произнесе реч, в която ще обяви как смята да се справи с т. нар. „туристи за помощи“ на Острова, пише Daily Telegraph.

Части от речта на премиера, разпространени през уикенда, разкриват, че кабинетът ще разпише изискване към имигрантите от ЕС, според което за да дойдат на Острова, те трябва да имат „реален шанс за намиране на работа“.

Според сега действащия регламент, за да получат помощи, имигрантите трябва да покажат, че търсят работа. Планираната разпоредба обаче ще ги задължи предварително да докажат, че имат шанс да си намерят такава.

Сред новите мерки, които правителството предвижда, е имигрантите да ползват социални помощи за не повече от половин година.

Кабинетът ще спусне нови изискване и към списъците с чакащи за общински жилища в общините. За да се впише в тях чужденец, той ще трябва да е живял в съответния район най-малко две години.

Камерън ще обяви и строги мерки срещу нелегалната имиграция. Предвиждат се нови, по-строги санкции срещу работодатели, наели служители незаконно. Глобата за подобно нарушение ще бъде удвоена от 10 000 на 20 000 паунда.

Очаква се, че за да запази премерена позиция, премиерът ще декларира, че Великобритания остава отворена за всички, които искат да работят честно, да плащат данъци и да допринасят за развитието на страната.

„Докато намаляваме нетната имиграция, искаме да сме сигурни, че Великобритани ще има полза от нея. Това означава също, че системата трябва да бъде честна към хора, които искат да продължат живота си при нас, като работят здраво“, гласи част от речта на премиера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!