Правителствен доклад разби тезата за наплив на българи към Острова

Елица Мартинова 20 март 2013 в 09:57 1381 0

Спор за българските и румънските имигранти във Великобритания. Снимка ЕПА/БГНЕС
Спор за българските и румънските имигранти във Великобритания. Снимка ЕПА/БГНЕС

След падането на ограниченията през 2014 г. към Острова ще се отправят не повече от 12 700 българи и румънци. Това сочи доклад на Министерството на общностите и местната власт, поръчан от лейбъристката партия във Великобритания и цитиран от вестник Daily Mail.

Според изчисленията след 2014 г. в страната ще пристигнат 4613 българи и 8155 румънци.

Общото число в пъти по-ниско от изчисленията на Мigration Watch, откъдето прогнозираха имигрантска вълна от поне 50 000 души.

Министърът на общностите и местната власт Ерик Пикълс се застрахова, като каза, че данните не са категорични и могат да варират. Той се усъмни в достоверността на доклада с обяснението, че прогнозите са направени чрез сравнение на България и Румъния с Полша.

Той неведнъж е заявявал, че никой не може да прогнозира с абсолютна точност какво ще се случи, след като паднат ограниченията за двете изтгочноевропейски държави.

В коментар по същия доклад авторитетното издание The Independent пише, че прогнозите разбиват тезата на Партията на независимостта и на някои консерватори, че след 2014 г. Великобритания ще бъде залята от невиждана досега имигрантска вълна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews