Quantcast

Над 120 000 души на протест в Брюксел

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2014 в 11:56 4698 8

Снимка Reuters

Протест в Брюксел

Над 120 000 души излязоха на протест в Брюксел срещу намерението на новото правителство, доминирано от националистите, да ограничи разходите в обществената сфера, да увеличи данъците и да повиши възрастта за пенсиониране.

Протестиращите започнаха да хвърлят павета и други тежки предмети по полицията. Десетки автомобили бяха изпепелени. Стигна се до сблъсъци с полицията.

30 души бяха арестувани, а 36 души бяха ранени, като 24 от тях са приети за лечение в болница.

Протестът беше организиран от трите основни синдиката, които настояват липсващите средства в бюджета да бъдат потърсени при богатите. Като пример те посочиха излязлата информация за това, че много богати белгийски семейства, а частично и държавни дружества и банки, са избягвали плащането на данъци с регистриране на представителства в Люксембург.

Премиерът Шарл Мишел обяви, че вратите са отворени за преговори със синдикатите, като допълни, че виновните за безредиците в белгийската столица ще бъдат изправени пред правосъдието.

Мишел допълни, че планираните мерки имат за цел да създадат нови работни места и да осигурят стабилност на социалната система.

Синдикатите обаче са категорични, че правителството или ще преразгледа предложенията си, или протестът ще продължи.

Протестът беше оценен като най-големият протест в Белгия през последните 30 години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2014 в 13:06

Хората си отстояват интересите и хич не им пука, че управляващите и техните тролове ще ги нарекат "лумпени" или "червени боклуци". Де да беше така и у нас...

07.11 2014 в 19:49

И като стана дума за законната, но абсолютно неморална практика в Люксембург, да видим кога Офнюз ще реагират и ще отразят "новината".
Под заглавие Luxembourg: The tax haven at the heart of Europe в сайта на CNN Money, може да се прочете повече.
http://money.cnn.com/2014/11/06/news/companies/luxembourg-tax-haven/index.html?iid=HP_River

07.11 2014 в 16:48

Нашите синдикати най-много да спретнат някоя манифестация, за друго не ги бива. Напред, под вещото ръководство на партията и държавата!

07.11 2014 в 14:39

Брюкселска пролет? :)

Санчо е съвсем прав, пробват дали номера от 1917-та още работи. Работи, при това в пъти по-добре, тъй като грамадна маса е научена да лежи и да получава помощи.

07.11 2014 в 12:25

Дрън дрън, брюкселските лумпени излизат малко да подхвърлят павета, и това трябва да стресне някого.
Но тия дето хвърлят павета, не чакат за работни места, чакат за социални помощи, дето пак други да им ги изработят и да се вдигат само техните данъци. Затова пък готованците искат все повече, за да ходят на почивка в чужбина, без да са изработили един ден и едно евро.
Затова Брюксел вече е станал свърталище на готованци и боклукчии, но Антверпен и Брюге ще сложат на тоя панаир един хубав стоп.
Време е да се сложи един стоп и тук, понеже отиваме пак натам - 1 да работи и дава половината от спечелените си пари, за да изхранва няколко социални паразита, на които все не им стига даденото. А пък тези, които са работили не могат да получат справедливи пенсии, пак заради паразитите щото техните претенции и нахолство все растат.
Нов фламандски алианс е модерна и съвестна националистическа партия, затова страхът и омразата на паразитите са големи. Но фламандците са умни и работливи хора, те знаят какво искат и го постигат.

07.11 2014 в 12:18

Към Балкански:
Това, което си казал повече приляга на една твоя любима братска страната!Не мислиш ли?

07.11 2014 в 12:09

Прогресивните хора на Запад вече виждат, че Еврогейския Съюз и педероАтлантическия пакт са просто едни инструменти на олигархията за ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА от богатата върхушка, която укрива доходи, и се опитва да стовари цялото бреме върху обикновения трудещ се.

Будните българи също трябва да се присъединят към недоволството на своите събратя от Брюксел, защото и тук антинародното правителство се опитва да увеличи възраста за пенсиониране, да повиши данъците и да продължава да разхищава средства в обществената сфера.

СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ!

07.11 2014 в 12:08

"Премиерът Шарл Мишел обяви, че вратите са отворени за преговори със синдикатите, като допълни, че виновните за безредиците в белгийската столица ще бъдат изправени пред правосъдието.
Мишел допълни, че планираните мерки имат за цел да създадат нови работни места и да осигурят стабилност на социалната система."

Орешарски, ти ли си бе, Орешарски?!