Над 100 000 души на протест в защита на Ким Чен-ун в Пхенян

OFFNews 23 септември 2017 в 19:21 7917 3

Над 100 000 души излязоха на протест в центъра на Пхенян, за да подкрепят лидера на Северна Корея Ким Чен-ун след заплахите, които отправи към американския президент Доналд Тръмп. 

Такива митинги се организират много често от властите и имат за цел да се покаже народната подкрепа към режима, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Ученици с бели ризи и червени вратовръзки издигаха червеното партийно знаме на управляващите работници.

Участниците в митинга слушаха със стиснати юмруци изказванията на ораторите, които цитираха изявлението на Ким Чен-ун, в което той нарече Доналд Тръмп "изкуфял старец" и се закани да го "дисциплинира чрез огъня".

От своя страна, Тръмп написа в Туитър, че "лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, един очевидно луд човек, който няма нищо против да мъчи с глад или да убива народа си, ще бъде подложен на изпитание като никога досега".

В центъра на Пхенян беше издигнат и огромен плакат с надпис "Отговорът на Корея", на който са изобразени рояк червени ракети, падащи над Капитолия във Вашингтон, който рухва под тях.

Сред присъстващите на площада имаше и бойци на Корейската народна армия, партийни и държавни ръководители, представители на женски и обществени организации в КНДР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!