Северна Корея заплаши да извърши опит с водородна бомба след заплахите на Тръмп

OFFNews 22 септември 2017 в 08:12 9341 2

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп "умопобъркан" и го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите, които отправи срещу Северна Корея, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската агенция КЦТА.

В същото време външният министър на страната обяви, че Северна Корея може да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба в Тихия океан в отговор на заплахите на Тръмп.

Ким Чен-ун обяви, че Тръмп е негоден да изпълнява функциите на върховен главнокомандващ на САЩ, като го нарече мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня.

Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република, се казва в изявлението на лидера на Северна Корея.

Изявлението идва, след като в речта си пред Общото събрание на ООН Тръмп нарече Ким Чен-ун "човек ракета" и подчерта, че САЩ ще разрушат напълно Северна Корея, ако трябва да защитават себе си и своите съюзници. 

Севернокорейският лидер определи речта на Тръмп като поведение на умопобъркан и заяви, че думите на американския президент не са го уплашили, а са го убедили, че пътят, който е избрал, е правилен и ще го следва докрай.

Той допълни, че обмисля какъв отговор да даде на речта на Тръмп и че този отговор ще бъде отвъд очакванията на американския президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

Евразиеца

22.09 2017 в 15:42

"Евентуалният им арбитър" има основна заслуга затова, че Пухчо се държи по този начин като му осигурява гориво и работа на черно на северокорейците. Та не го поставяй встрани на цялата история, той е по-скоро в сянка в центъра.

12001

1

Севтопол

22.09 2017 в 14:19

Тоя малък, объл, пухкав откачалник ще запали фитила. Ако бъдат оставени да си водят диалог само двамата с презокеанския си "приятел", нищо добро не ни чака. Евентуалният им арбитър, др. Путин, може да реши само да гледа сеир и тогава жална му майка на тоя свят. А пеехме "комунизмът си отива, спете спокойно,деца!"