Москва плаши Молдова с икономически наказания при асоцииране с ЕС

OFFNews Последна промяна на 12 май 2014 в 09:31 5269 15

Дмитрий Рогозин

Снимка Уикипедия

Дмитрий Рогозин

Москва ще преразгледа икономическите си отношения с Молдова, ако тя подпише споразумение за асоцииране с Европейския съюз. Това заяви руският вицепремиер Дмитрий Рогозин в интервю за вестник „Коммерсант“ при посещение в Тирасопол.

Според Рогозин асоцииране с ЕС би изменило неутралния статут на Молдова, тъй като преди това страната трябвало да стане член на НАТО. Този ход би означавал прекратяване на добрите отношения между двете страни, заяви Рогозин.

"Има определено правило, което знаят всички членове на НАТО: за да станеш член на ЕС, първо трябва да си в НАТО. Това правило няма да се промени и за молдовци", каза вицепремиерът на Русия. 

„Русия не е длъжна да запази статуквото, когато Молдова, която се храни и допълва своя бюджет от трудова емиграция, престава да бъде в близка, приятелска или поне неутрална към Руската федерация“, коментира Рогозин.

Вицепремиерът на Русия заяви, че засега ситуацията в Приднестровието е стабилна и няма опасност да се повторят събитията от Крим. Проблемите в района не идват от автономната област, а от столицата на Молдова Кишинев, където се води двубой между проевропейски и проруски партии, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.05 2014 в 14:56

Те така почнаха и в Украйна първо путин обеща да дари15 милиарда долара. Когато не клъвнаха санкций и после нахлуване. А доколко Русия е приятелска страна за Молдова, Русия е единствената държава която признава приднестовската република едно бандитско формирование което е откъснало територия от Молдова.

12.05 2014 в 14:52

Валечка ,дорогая,наистина ме ласкаеш с интереса си към мен.но,моята недастижимост не се състои в това,което си мислиш ,а в летежа на вече СВОБОДНАТА ми , дълго мачканата при социализЪма душа.ако искаш да си щастлива ,извоювай свобода и достойнство и за своята.човек има един земен живот и трябва да го живее свободно.никой няма да те упрекне,че си прогледнала.никога не е късно да посегнеш към щастието за което мечтаехме като деца,затворени зад Завесата .с уважение.

12.05 2014 в 12:30

Две тысячи крымских татар покорили одну из самых высоких гор Крыма, скандируя "Слава Украине!"

http://ru.tsn.ua/ukrayina/dve-tysyachi-krymskih-tatar-pokorili-odnu-iz-samyh-vysokih-gor-kryma-skandiruya-slava-ukra ine-364893.html

... "няш мяш" на чист хазарски ще им изясни главата за тероризъм в наказателния кодекс на хаганата... депортация
по случай 70-годишния юбилей от депортацията... мдам

12.05 2014 в 12:22

Когато мислите по темата как така Русия успява да управлява и у нас, никога не забравяйте, че нашият народ, така както и руският, както и арабските, в болшинството си не разпознава личната свобода като ценност, не се е борил, не я е отстоявал, оттам и демокрацията.
Затова и прекрасните идеи на либералната демокрация у нас почти не функционират.
Затова има достатъчно полезни идиоти, които вредят на обществото си, мислейки си че "братската дружба" с Русия е над всичко.
Няма ли ги полезните идиоти, на корумпираните тарикати ще им е много по-трудно.
Задачата днес на всеки един от нас, на мен, на теб, е да говорим, на близките, на познати, на непознати.
Или трябва да научат историята си, да получат базови знания, да изградят ценности, да се научат да мислят вместо само да вярват, или България се затрива.

12.05 2014 в 12:16

Рогозката плаши гаргите!Най много да ускори присъединявате на Молдова към Румъния!Досега молдовците нещо се дърпат,ама като им засмърди на руски цървул,бързо ще се ориентират накъдето трябва!Хаха

12.05 2014 в 12:01

Защо всички УМНИЦИ тук си крият истинските имена,а ВУЙЧО,вуйчооооо....какво правиш зад паравана ....

12.05 2014 в 11:47

... бирица... и да изкръшкам от бачкане...

... хахахахаха

... ОК, след 14 минути... :)

12.05 2014 в 11:45

Сандо_О,
много образно. Чак се задъхах на тая писта.
Хахахахахахахахаха

Сега дали да чакам 12.00 за една бира? :)

12.05 2014 в 11:23

... колелото на цивилизацията се върти...

русия матушка тъпче на старта и убежава всички как всичкото това напрежение и усилия абсолютно нямат смисъл...

... матушка забелязва как се приближава групата състезатели, които завършват поредната обиколка... втурва се да запази така получилата се илюзорна "преднина", но вцепенените от чакането крайници след няколко стъпки отказват...

... групата се приближава, подминава... в отчаян опит матушка се опитва да приласкае някои от по-слабичките, поне да ги спъне и задуши с парещи целувки в майчинска прегръдка...

... групата е отминала и за пореден път изчезва в далечината...

... а дали има отново (и отново) "приласкани" бегачи ще се разбере скоро... втурват се на помощ носилки и линейки от ООН...

... хахахахахахаха

12.05 2014 в 11:18

Путин и комунистите не ще виреят в свободата и воюват с нея. Дали Молдова, Украйна, Грузия или България... няма значение. Които са и робували, според Путин, трябва завинаги да робуват. Или поне докато руснакът не премахне Путин. Дано руснакът се събуди.