Москва обяви новите антируски санкции за незаконни и неприемливи

OFFNews 09 август 2018 в 15:14 1867 0

Снимка ТАСС

Кремъл обяви, че новите санкции, които САЩ въведе срещу Русия заради отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, за неприемливи и незаконни.

Това обяви говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков. 

"Смятаме за категорично неприемливо обвързването на новите санкции, които смятаме за незаконни, със "случая Солсбъри". Още веднъж по най-решителен начин отхвърляме всякакви обвинения в контекста на възможна съпричастност на руската държава към това, което стана в Солсбъри", обяви Песков.

Той подчерта, че не може да става и дума Русия да има връзка с използване на химическо оръжие. 

"Още повече ние не можем дори еднозначно да говорим за това, че е използвано такова във Великобритания, тъй като не разполагаме с никаква информация и нямаме отговор на нашето предложение към британската страна за съвместно разследване на този инцидент, който предизвиква нашето сериозно безпокойство", каза още Песков. 

По думите му решението на САЩ да наложат нови санкции срещу Москва се разминават с конструктивната атмосфера, в която е преминала срещата между лидерите на двете страни в Хелзинки. 

"Подобни решения, взети от американската страна, са абсолютно неприятелски и надали могат да се асоциират с тази нелека, но конструктивна атмосфера от последната среща на двамата президенти", допълни той. 

Говорителят на Путин каза, че според Кремъл все още е рано да се говори за ответни мерки от страна на Москва, като допълни, че Русия запазва надеждата за възстановяване на конструктивните отношения с Вашингтон, което е в интереса на двете страни, но и на целия свят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови