Москва: „Черният списък” е в отговор на санкциите на Запада

OFFNews 31 май 2015 в 13:18 5261 14

Руският „черен списък" е отговор на санкциите от страна на Запада. Това обявиха в съобщение от руското министерство на външните работи в отговор на критиките от страна на Европа.

Русия оповести преди дни списък с 89 души, на които е забранено да влизат в страната. В списъка е включен и бившият ни посланик в Москва Илиян Василев.

„Признавам суверенното право на моите колеги в руското посолство да оценяват по свое усмотрение анализите ми и работата ми, както и да ме предложат за включване във всякакви списъци. Горд съм, че на попрището на защитата на ценностите и правата на моите сънародници и на европейците, не съм оставил грам от съмнение къде стоя и какви принципи отстоявам. Затова съм попаднал в този списък от 89 европейци, а компанията е повече от престижна”, коментира Василев.

Забраната за хората, включени в списъка, да влизат в Русия е в резултат от „кампанията на санкции на няколко държави в Европейския съюз начело с Германия", допълниха от министерството.

„Ние не можем да приемем това решение, тъй като много хора от този списък искат да има сътрудничество с Русия, но не са съгласни с политиката на Путин - политика на агресия и подкопаване на мира в Европа”, заяви председателят на Сената на Полша Богдан Борушевич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!