Молотов за Медведев. Подпалиха офиса на експрезидента в Москва, полицията изпусна извършителите

OFFNews 27 октомври 2022 в 09:44 2100 0

Централата на Единна Русия

Снимка Фокус Украйна

Офисът на партията на властта се намира в сърцето на Москва на "Кутузовски проспект".

Офисът на бившия руски президент и настоящ председател на „Единна Русия“ Дмитрий Медведев е бил подпален от неизвестни лица, съобщи украинската агенция УНИАН. Произшествието е станало в сърцето на Москва на „Кутузовски проспект“, извършителите са успели да се укрият.

Към 3 сутринта на 26 октомври в прозореца на помещението, където е разположена обществената приемна на „единоросите“, както наричат партията на властта в Русия, е бил хвърлен коктейл „Молотов“. Охраната е успяла да потуши пожара, но не и да хване извършителите, които са избягали и към този момент остават неизвестни.

Пожарите срещу военни, административни и политически точки на територията на Руската федерация са се превърнали във форма на политически протест и съпротива срещу режима на Владимир Путин, а руското издание „Медуза“ води статистика с палежите. Според тази статистика от обявяването на частична мобилизация в Русия палежът в Москва е вторият от 21 септември насам.

На 24 септември в Република Башкортостан пред офиса на „Единна Русия“ бяха подпалени автомобилни гуми, а от сградата самостоятелно се евакуираха петима души. От пожара беше повредена PVC дограмата на партийния офис.

През август, на окупираните от Русия територии, в Мелитопол беше подпален щаба на пропутинската партия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!