Мигрантската криза може да извади Англия от ЕС, предупреди Камерън

OFFNews 10 декември 2015 в 18:23 3114 6

Кризата с мигрантите може да накара повече британци да гласуват за излизане на Великобритания от Европейски съюз на предстоящия референдум, предупреди британският премиер Дейвид Камерън в интервю за сп. "Спектейтър". 

Премиерът подчерта, че се надява в по-дългосрочен план реакцията на британците да се промени и да се появи стремеж към работещи отношения с ЕС.

Камерън загатна и за отлагане на референдума до последния възможен момент, а именно до края на 2017 г. 

В известен смисъл двете кризи не помагат на Европа да изглежда добре. Разбирам това. Разбирам изкушението на хората да си кажат: "ще постъпим по-добре, ако се отделим от тази организация". Но мисля, че това е погрешното заключение, особено ако успея в предоговарянето, коментира Дейвид Камерън.

Той допълни, че се опитва да достигне положителен ефект от преговорите за предлаганите от страната му реформи, но това може да отнеме повече време, тъй като е "трудно да се накарат 27 страни да приемат нещата, които смятаме за добри за Великобритания".

Британският премиер е на посещение в Румъния и Полша през тази седмица. Само преди няколко дни той беше и на посещение в България, където се срещна с премиера Бойко Борисов и с президента Росен Плевнелиев, като направи посещение и на границата с Турция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови