Масова стрелба в САЩ в навечерието на 4 юли: Четирима са убити, деца на 2 и 13 г. - ранени (обновена)

OFFNews 04 юли 2023 в 07:34 4985 0

Мястото на стрелбата

Снимка БТА/АП

Мястото на стрелбата.

Масова стрелба бе извършена в Съединените щати в навечерието на Деня на независимостта на САЩ - 4 юли. Четирима души бяха убити, а още двама - ранени в стрелба в понеделник през нощта във Филаделфия, предаде Ройтерс, след като първо бе съобщено за четирима ранени.

Заподозреният е арестуван, съобщават местни медии, цитирайки полицията. Той е в 40-те си години.

Три от жертвите са на възраст между 20 и 59 години. Четвъртата е младеж между 16 и 21. Двамата ранени са деца на 2 и 13 години. Те са в стабилно състояние, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

Около 20:40 ч местно време, приблизително 10 минути след като стрелбата започнала, полицаи са арестували заподозрелия мъж. Той носел бронежилетка. В близка алея полицаи са открили пушка и пистолет, пише The Philadelphia Inquirer.

Местните медии твърдят, че двама от простреляните са непълнолетни младежи. Не е ясно дали те са сред убитите.

Нападателят изглежда е стрелял на произволен принцип по случайни хора без връзка помежду си, каза след това полицейски началник, цитиран от Асошиейтед прес.

Стрелбата е извършена ден след като двама души бяха застреляни, а други 28 бяха ранени, около половината от които деца, при стрелба на открито по време на квартално парти в Балтимор, Мериленд. Полицията съобщи, че все още издирва няколко заподозрени за тази стрелба.

Това е 29-ото масово убийство в САЩ от началото на годината - рекорден брой за този период, отбелязва АП.

В страната от 2006 г. са регистрирани повече от 550 подобни инцидента, при които са били убити най-малко 2900 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки