Кучето на княгиня Калина се превърна в папагал, киселото мляко - в пълнени чушки

Твърденията по случая с катастрофиралата царска дъщеря си противоречат

OFFNews 22 август 2023 в 14:10 14754 7

Княгиня Калина

Снимка БГНЕС/Архив

Княгиня Калина

В деня на катастрофата, при която княгиня Калина Сакскобургготска удари бариерата на хотелски паркинг на Боровец, тя била излязла да търси папагала си, е не своето куче. По време на търсенето пък спряла да обядва заедно с придружаващата я служителка на двореца "Царска Бистрица" и хапнала пълнени чушки.

Това разказва пред испанското издание Vanitatis съпругът ѝ Китин Муньос. Така сагата с катастрофиралата княгиня се оказа пълна с противоречия. 

На 19 август, събота, около 15:20 часа полицията получава сигнал, че на изхода на паркинг в Боровец е катастрофирал автомобил. Първоначално се съобщава за 51-годишна жена, употребила алкохол, а после става ясно, че става дума за княгиня Калина Сакскобургготска - дъщерята на цар Симеон Втори. "Предполагаемият инцидент с българската княгиня Калина е бил само одраскване на ограда, докато тя е давала заден ход, за да паркира", коментира Муньос пред испанската медия.

Калина Сакскобургготска е обвинена от българската прокуратура, че е застанала зад волана с над 1,5 промила алкохол в кръвта си. грозят я до 3 години затвор. Въпреки това съпругът ѝ настоява че, преди инцидента е изпила само малка чаша бяло вино. "Принцесата не е пила нищо, те лъжат", заяви той пред Vanitatis.

Първоначално Муньос твърдеше, че съпругата му е била притеснена заради изчезването едно от четирите си кучета. Сега обаче той се поправи и каза, че всъщност е търсела любимия си папагал - тип Ара.

Докато го търсела, Калина спряла да си почине и обядвала традиционни български чушки с чаша вино в един от хотелите на Боровец. Така Китин обяснява и наличието на алкохол в кръвта ѝ. 

Наемателят на хотела, на паркинга на който е станала катастрофата, заяви че придружителката на Сакскобургготска й е донесла 6-8 кофички кисело мляко, за да намалее концентрацията на алкохол в организма й.  

Величка Петкова обясни, че е донесла на княгинята само една кофичка кисело мляко, защото тя била гладна.  По думите на Китин обаче - преди това е яла пълнени чушки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

7

alfakentavur

22.08 2023 в 18:05

Ето го и чл. 34

След смъртта на Царя наследникът му встъпва на престола и незабавно се разпорежда, за да се свика Велико Народно събрание, пред което той дава следующата клетва:

Кълна се во име всемогущаго Бога, че свято и ненарушимо ще пазя Конституцията и законите на Царството и че във всичките си разпореждания ще имам пред очи само ползата и доброто на Царството. Бог да ми е на помощ.

2550

6

alfakentavur

22.08 2023 в 17:52

През 1943 г. след смъртта на баща му цар Борис ІІІ, Симеон ІІ е обявен за български владетел според чл.34 от Търновската конституция. Тъй като е малолетен, от негово име управлява Регентство от трима души: принц Кирил, ген. Никола Михов и проф. Богдан Филов. След 09 септември 1944 г. за регенти са назначени Венелин Ганев, Цвятко Бобошевски и Тодор Павлов.

135

5

Far Rider

22.08 2023 в 17:16

За всички които продължават да наричат ГРАЖДАНИНА Симеон Борисов "цар" ще го напиша отново: според Търновската конституция, когато държавната структура е била монархическа, титлата "цар" се дава с коронясването на престолонаследника от Патриарха на БПЦ! Това НЕ СЕ СЛУЧИЛО! Т.е. Симеон Борисов не е коронясан и не е получил титлата "цар". Според сегашната Конституция България е парламентарна РЕПУБЛИКА. Следователно за монархически титли и дума не може да стаа. Да се наричаш "цар", "княз" или "княгиня" в една република е като се обявиш за министър на градушките и дъжда!

870

4

Constanza

22.08 2023 в 16:24

Бил е цар, но вече не е. А Калина не ни е никаква. Както се вижда, и ние на нея.

2550

3

alfakentavur

22.08 2023 в 15:50

Как да не е бил? След смъртта на Борис е той. С регенти понеже е малолетен, но пак си е цар.

1855

2

Чосър

22.08 2023 в 15:01

Е, бил цар, не бил цар.. ама как "царски" се облажи само, а?.. пък и доста придворни покрай него добре захлебиха..

14048

1

voododoll

22.08 2023 в 14:45

Минавам пак да кажа, че Симеон НИКОГА не е бил цар нито е коронясван, спрете да го пишете цар...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки