Кремъл e имал плановете за украинското контранастъпление още преди началото му

Украйна има ясен план за нова контраофанзива, съобщи Володимир Зеленски

OFFNews 25 февруари 2024 в 20:17 5781 1

Володимир Зеленски

Снимка Getty Images

Володимир Зеленски

Русия се е сдобила с плановете за миналогодишното украинско контранастъпление още преди то да е започнало. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски на пресконференция в Киев днес.

Нашите планове за контранастъпление са станали известни на Кремъл - преди да започнат действията по контранастъплението, заяви Зеленски.

Той не уточни по какъв начин е изтекла информацията, отбелязва Ройтерс.

Украйна има ясен план за нова контраофанзива срещу руските сили, каза още Володимир Зеленски.

"Има план, планът е ясен, но не мога да ви дам детайли", заяви президентът.

Той каза още, че кадровите промени в ръководството на украинските въоръжени сили по-рано този месец са били свързани с новия план за действие на бойното поле:

"Този план е свързан с промяната на ръководни кадри, има съответни промени. Ние трябва да подготвим резервите. Те не са подготвени, както трябва и това е факт."

На пресконференцията Зеленски предупреди, че руските сили ще се опитат да проведат нова офанзива в Украйна в края на май или през лятото.

Третата година е повратен момент. Година на избори, на разконцентриране, всичко наведнъж, предизвикателства отвън, отвътре. Смятам, че начинът, по който ще свърши войната, ще зависи от тази година, подчерта украинският президент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки