Кралица Елизабет за малко не била застреляна от охраната си

OFFNews 05 януари 2017 в 13:42 12899 3

Кралица Елизабет за малко не била застреляна от охраната си

Британската кралица Елизабет II се разминала на косъм от смъртта, след като едва не била застреляна от караула на Бъкингамския дворец. За това съобщава Independent, като се позовава на разказ на бивш охранител, според когото 90-годишната кралица страдала от безсъние и обичала да се разхожда нощно време.

Не се съобщава кога е станал инцидентът. 

Пред The Times служителят казал, че кралицата редовно се разхождала нощно време. Според разказа му веднъж по време на караул в 3 часа сутринта забелязал човешки силует. Когато се провикнал и попитал кой е отсреща, той с удивление разбрал, че пред него стои британската кралица. Охранителят обяснил на Елизабет II, че е бил готов да стреля, каквито били инструкциите, на което тя му отговорила, че следващия път ще предупреди охраната, за да "не се наложи да стреля". 

Independent припомня за подобен инцидент през 2013 година с един от синовете на кралицата - принц Андрю. Тогава той също бил взет за нарушител от въоръжен патрул, докато се разхождал нощно време в една от кралските резиденции. 

През август тази година при друг инцидент охраната успя да арестува 22-годишен мъж, който опита да прескочи охранителните ограждения около двореца на кралицата. През май 41-годишният Денис Хенеси се изкачи над бодливата тел на охранителните заграждения, докато кралицата, съпругът ѝ принц Филип и сина им Андрю били в резиденцията. След като бил заловен, мъжът се обърнал към охранителите с въпроса: "Мама вътре ли е?".

Вероятно един от най-големите пробиви в кралската охрана е промъкването на мъж в покоите на Елизабет II. Мъжът прескочи оградата и проникна в резиденцията на кралица Елизабет ІІ, след което беше заловен в една от стаите, които през деня обикновено са открити за всички посетители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

2

Това ,че не се казва кога е станала случката съвсем не е случайно. Вече се шушука, че може би е починала, защото не се е появявала от много време..
 
X

Да помогнем на украинските деца!