Quantcast

Лондон: Кралски гард опря щик в гърлото на турист

OFFNews Последна промяна на 06 април 2014 в 15:54 51851 5

Офицер от Ротата за кралска и дипломатическа охрана на британската кралица Елизабет II опря щика на пушката си в гърлото на мъж, който крещял близо пет минути на гардовете.

Инцидентът се разиграл в петък пред портите на Бъкингамския дворец, съобщава таблоидът Dailymail.

Пазачът, облечен в традиционната червена униформа и шапка от меча кожа, напуснал поста си и извървял близо 50 метра, за да озапти немирния турист. Свидетелите разказват, че офицерът е вдигнал оръжието си, на което има прикрепен щик, и го насочил към гърлото на мъжа, с когото разменили поредица от обидни думи.

Когато щикът опрял гърлото му, мъжът се обърнал към офицера с думите: „О, имаш се за голяма работа“. Отговорът, който получил, бил: „Да, голяма работа съм“, след което мъжът бил избутан от кралския гард. В този момент се намесили и други служители по сигурността към кралския дворец и нарушителят бил отведен далеч от портите. До ареста му не се стигнало.

Напускането на поста е позволено на кралските гардове само в случай, че животът на монарха е поставен под пряка заплаха. Основната грижа за сигурността на кралския дворец е на полицията в Лондон.

Въпреки, че в случая не е имало заплаха за Елизабет II, началниците на охранителя нямат намерение да го наказват, тъй като били съгласни с действията му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2015 в 18:46

Не е бил обаче "офицер". Офицерите от Кралската гвардия на Нейно величество са с малко по-различни униформи отличителни знаци и не дават дежурства на пост, а само като разводачи, а дори и тогава не са офицери, а сержанти. Офицерите в Кралската гвардия са много малко.

Навремето живеех до една от техните казарми и го знам от всекидневни наблюдения. А търпението им е пословично, обаче с наплива на мангусти и уайт траш в Лондон явно вече нервите им и на тях не издържат.

Омерзен съм.

21.06 2015 в 18:37

Защо коментиращ №1 събира толкова много отрицателни отговори след като е абсолютно прав . Чернилки , араби , индийци , пакистанци и тем подобни в Лондон и тук там някой бледолик (дали е англичанин само можев да предполагаме)

08.04 2014 в 21:37

Много изопачена история...
Значи мъжа (турист)е нелегално пребиваващ африканец от Нигерия, който е искал среща с Британската кралица. След като полицай наблизо се опитал да го озапти, онзи се взел насериозно и взел да буйства, след което се намесва кралския гард, насочвайки автомата си към нелегалния. Толкова, другото е излишен шум за нищо. Африканска му работа, трябва да дадат медал на гарда, че не го е застрелял, щото аз съм бил свободен колко далеч стигат в мечтите си някои хора от онези краища на света и имат доста нестандартно поведение, агресия ако щете, знаейки яе това не е тяхната държава и не могат просто да им резнат гръкляна.

06.04 2014 в 16:29

Да, бе, ххх, същото като в София щеше да е...

06.04 2014 в 16:24

Добре, че са тия клоуни да идват тъпи туристи да ги снимат, че иначе в Лондон само пакистанска реч ще се чува