Корабът Navistar с украинска царевица достигна до Истанбул за инспекция, Рожен наближава

OFFNews 06 август 2022 в 18:19 2099 1

Маршрутът на кораба Рожен

Снимка OFFNews

Корабът Рожен вече е до бреговете на Турция и очаква да застане на котвената стоянка.

Корабът Navistar с украинска царевица пристигна по зърнения коридор в Черно море в събота в Истанбул, където ще бъде инспектиран, преди да продължи пътя си, съобщи Интерфакс с позоваване на данните от портала за проследяване на морски съдове Marine Traffic. Според позицията на картата Navistar се намира в котвената стоянка BOSPHORUS N ANCH.

Други два кораба – българският Рожен и Поларнет продължават пътуването си през Черно море и данните от портала показват, че Рожен вече е недалеч от бреговете на Турция.

Navistar напусна пристанището на Одеса с царевица, предназначена за получател в Ирландия.

Както беше съобщено, Съвместният координационен център (СКЦ) в Истанбул даде разрешение за преминаването на още три кораба с царевица от Украйна през морския хуманитарен коридор. Очаква се и трите кораба да бъдат инспектирани в Истанбул от представители на смесената международна група с участието на Русия и Украйна, преди да им бъде разрешено да продължат

Хуманитарният зърнен коридор стана възможен, след като на 22 юли при участието на ООН, Русия, Турция, и Украйна бяха подписани два договора за осигуряване на коридор за износ на зърно от три пристанища в Украйна - Черноморск, Одеса и Южни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!