"Консерваторите в ЕС се опитват да свалят правителството ми"

OFFNews 11 юли 2015 в 08:28 6114 15

Алексис Ципрас.

"Консервативните кръгове в ЕС използват икономически предлози, за да се освободят от лявото правителство на Гърция", заяви Алексис Ципрас пред парламента си, предаде РИА Новости.

Той добавя, че ще предотвратят политическия Grexit и няма да жертват споразумението в името на крайните консерватори.

„Опитвам се да гарантирам правото на нашия народ и да защитя националните интереси. Направих това, което беше възможно в условията на заплаха. Намираме се в опасна зона, в минно поле, и аз не мога да скрия това“, обясни той.

Според премиера на Гърция Атина е направила грешки, докато е преговаряла с кредиторите си, но въпреки това битката е била с „неравни сили“.

Ципрас е сигурен, че до 3 години държавата ще се върне отново на международните финансови пазари, като подчерта, че подготвяното споразумение ще бъде европейски проект, а участието на МВФ е само техническо.

Днес стана ясно и че международните кредитори са одобрили новите предложения за реформи на Гърция, които ще станат основа за отпускането на трети спасителен пакет за икономиката на балканската държава. Парламентът в Атина пък е упълномощил Ципрас да сключи договор с кредиторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика