Quantcast

Китай одобри първия закон за борба с тероризма в историята си

OFFNews Последна промяна на 27 декември 2015 в 17:52 3185 3

Постоянният комитет на Общокитайското събрание на народните представители одобри днес първият в историята на Китай закон за борба с тероризма. Всичките 159 депутати гласуваха за приемане на закона, съобщи ТАСС.

"Законът цели да се намери баланс между прилагането на законодателството в сферата на борбата срещу тероризма и законните интереси на гражданите", заяви на пресконференция председателя на комитета Ан Вейсин.

Точки в закона за борба с тероризма засягат безопасността в интернет, като задължават доставчиците на телефонна и интернет връзка да предават на китайските власти кодовете за криптиране на информация. Също така паролите на потребителите на компетентните ведомства трябва също да бъдат предавани.

Освен това нормативно-правният акт задължава телекомуникационните компании да разполагат със сървъри и друго оборудване с личните данни на потребителите на територията на КНР.

Президентът на САЩ Барак Обама остро разкритикува законопроекта през март тази година. Според него тези законодателни норми принуждават чуждестранните компании, включително американските, да предават на правителството на КНР конфиденциална информация, и включват механизми, позволяващи да се следят и шпионират всички потребители.


За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2015 в 02:04

Хе, сащ и правата на човека, са обратни понятия.
От 14 международни документа за правата на човека, сащ са подписали само четири.
До лятото на тая година, две държави в целия свят не бяха подписали Декларацията за правата на детето. Но Сомалия я прие, и сега единствената държава в света, която не зачита правата на децата, е пиндостан.

27.12 2015 в 19:40

Точно ФАЩ да протестират против тези мерки за борба с тероризма изглежда малко нелепо.

Китай да не би да си поволява да съветва пиндосите относно т.нар. "Патриотичен акт" (PATRIOT Act; пълно название Uniting and Strengthening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism Act)?

Всяка страна има право сама да преценява какви регулации са необходими за борба против тероризма, със спазване обаче на всички ПРАВА НА ЧОВЕКА. Щом една страна обаче не се съобразява с това, тя няма основание да изисква това от другите. Омерзен съм.

27.12 2015 в 18:55

Китай одобри първия закон за борба с тероризма в историята си... и бяви война на путинката!!!

пп. на китайско - украинската граница скоро ще е спокойно...

:)