Ютуб блокира канала на руския парламент

OFFNews 09 април 2022 в 17:30 2959 2

Снимка Pixabay

Ютуб блокира канала на телевизията на руската Дума "Дума ТВ", която излъчва на живо парламентарните заседания, предаде БТА.

Мярката предизвика бурни реакции от страна на руски официални представители, които заявиха, че най-популярната в света платформа за видеосподеляне може да бъде санкционирана за това си действие.

Днес в Ютуб се появи съобщение, че каналът на Думата е "премахнат заради нарушаване на Условията за ползване на Ютуб".

Ютуб, който е собственост на компанията "Алфабет", е под натиск от руския регулатор в областта на съобщенията, информационните технологии и медиите "Роскомнадзор", а властите в Русия веднага реагираха на новината.

"Съдейки по всичко, Ютуб сам си подписа присъдата. Запазете съдържанието си и го прехвърлете на руски платформи. И побързайте", заяви в чат приложението Телеграм говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Държавният телекомуникационен регулатор съобщи, че е поискал от Гугъл незабавно да възстанови достъпа до парламентарния канал на Думата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

09.04 2022 в 20:30

Да си ги излъчват вКонтакте и по другите блядски канали. Защо им е притрябвал този нацистки Ютуб.

-60

2

офф бее

09.04 2022 в 20:17

Баси. Загубихме честната и безпристрастна журналистика... Сега само на троловете трябва да разчитам за да се информирам...НЕСТЕХОРАБЕ!

 
X

Да помогнем на украинските деца!