Индийска партия раздаде хиляди ножове на жени за самозащита

Вероника Шербанова 24 януари 2013 в 11:55 1787 2

Хиляди индийци протестират в Делхи заради изнасилена студентка. Снимка: BBC
Хиляди индийци протестират в Делхи заради изнасилена студентка. Снимка: BBC

Крайнодясна партия в Индия започна да раздава ножове за самозащита на жените заради груповото изнасилване на 23-годишната Йоти Сингх Пандей, съобщи АФП.

От партията „Шив Сена“, известна с радикалните си протестни акции, раздали над 21 000 ножа в щата Махараща. Акцията започнала от столицата на щата Мумбай в сряда по време на честванията на рождения ден на вече покойния основател на движението Бал Такерай.

Поддръжниците на партията призоваха жените да носят ножовете по всяко време и да го използват в случай на нужда. „Както режете зеленчуци, така нарежете и ръката, която ви напада“, заявиха те.

Причината за акцията е груповото изнасилване на индийската студентка по медицина Йоти Сингх Пандей в средата на декември. Две седмици по-късно 23-годишната жена почина заради сериозните наранявания, които получи.

Заради изнасилването бяха арестувани шестима мъже. В момента тече процесът срещу петима от тях. Един от извършителите е непълнолетен и ще бъде съден отделно.

Нападението над младата жена породи протести в цяла Индия. Хиляди хора поискаха по-сериозно наказание за изнасилване и гарантиране на сигурността на индийките.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews