Шестима души арестувани за ново групово изнасилване в автобус в Индия

13 януари 2013 в 09:40 3303 0

Изнасилване в Индия, Снимка: ЕРА
Изнасилване в Индия, Снимка: ЕРА

Шестима души са арестувани за ново групово изнасилване в автобус в Северна Индия.

Това съобщи полицията само седмици след груповото изнасилване и убийство на студентка на автобус в Дели, което възпламени протести на територията на цялата страна, предаде АФП, цитирана от "Фокус". 

„Шестима мъже са задържани по обвинения за изнасилване на 29-годишна жена в нощта на 11 януари”, посочиха от местната полиция.

В средата на декември 23-годишна студентка по медицина беше брутално изнасилена от група мъже в автобус в Делхи, което доведе до масови недоволства в индийската столица. 

След като я насилили, мъжете пребили момичето с метални прътове и накрая я изхвърлили от автобуса заедно с момчето, което пътувало с нея. Младата жена получи тежки вътрешни наранявания и беше приета в болница в Сингапур в критично състояние.

Разследването по случая показало, че шестимата мъже били пияни. Те потеглили с автобуса, който откраднали, и качили по пътя 23-годишната студентка и нейния спътник.

Шестимата насилници са на възраст между 20 и 40 години, а един от тях е непълнолетен. Те са арестувани и най-вероятно следващата седмица ще бъдат обвинени в убийство. 

Петима от тях са обвинени в изнасилване, убийство побой, отвличане и грабеж. В ареста остава още един мъж, чиято възраст все още не е изяснена. Едва след като медицинска експертиза покаже точната му възраст, ще бъде обвинен в престъплението.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови