Индийци протестираха заради изнасилването на 7-годишно момиче (снимки)

15 януари 2013 в 12:49 4245 0

Протест в Индия заради изнасилено 7-годишно момиче. Снимка: ЕПА
Протест в Индия заради изнасилено 7-годишно момиче. Снимка: ЕПА

Стотици индийци протестираха пред училище в индийския щат Гоа, където в понеделник беше изнасилено 7-годишно момиче, съобщиха световните медии.

Момичето е било изнасилено е тоалетната на училището. Родителите установили, че детето е в шок. То се оплакало, че го боли и затова било прегледано от лекар, който съобщил за изнасилването. Родителите веднага се обърнали към полицията.

7-годишното момиче успяло да направи описание на насилника и е съдействало за създаването на фоторобот на заподозрения. Полицията е започнала издирване. 

Директорката на училището е задържана по обвинение в небрежност, тъй като тоалетната, където е било извършено престъплението, се намира до нейния кабинет. Органите на реда продължават разследването по случая.

След разпространяването на новината за изнасилването, около училището се събират стотици хора в знак на протест срещу случилото се. Сред демонстрантите са били и родителите на пострадалото дете.

Вълната от протести в Индия започна още през декември, когато 23-годишната студентка по медицина Йоти Сингх Пандей беше изнасилена и пребита от шестима мъже в откраднат от тях автобус на градския транспорт в Делхи. Младата жена почина две седмици по-късно от травмите си. Преди дни 29-годишна жена беше групово изнасилена в индийския щат Пенджаб.

Протестиращите настояват за смъртно наказание за изнасилвачите и защита за индийските жени.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови