ИДИЛ: Можем да ударим американци, европейци или руснаци където и когато пожелаем

OFFNews 29 март 2016 в 13:25 5424 11

Можем да нанесем удари "където, когато и когото пожелаем" срещу "кръстоносците - американци, европейци или руснаци". Това заявяват във видео послание от терористичната групировка "Ислямска държава", съобщават белгийски медии.

За фон са използвани кадри от атентатите в Брюксел на 22 март. Там бяха взривени бомби на летище "Завентем" и на метростанции.

Ислямистите казват, че са "всеки пети по света" и обявяват християните като "законна цел" на атентатите си, защото християнските правителства водели война с ИДИЛ.

Общински съветник от кв. "Моленбек" в Брюксел съобщи, че сред населението се разпространяват SMS-и, които гласят: "Братя, защо не се присъединим към борбата срещу Запада? Направете правилния избор в живота си.".

Ще спечелим битката, заяви в коментар вътрешният министър Ян Ямбон.

Летище "Завентем" ще бъде възстановявано в продължение на месеци. Разрушеният терминал за заминаващите пътници ще трябва да бъде изграден почти наново. До възстановяване на остъклението, климатизацията и гишетата за регистрация, летището ще въведе временни съоръжения, чиито изпитания започват утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!