"Хизбула" приветства българските социалисти

06 февруари 2013 в 14:53 5265 3

Позицията на българските социалисти по доклада от разследването на атентата в Сарафово беше подкрепена от "Хизбула".

Това става ясно от публикация на англоезичния сайт moqawama, който се смята за близък до ливанската шиитска организация. На страницата е публикувана част от позицията на Сергей Станишев след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във вторник.

"Лидерът на опозиционната БСП Сергей Станишев подчерта, че намесването на "Хизбула" в нападението в Бургас от страна на българското правителство е слабо обосновано и заплашва националната сигурност", се казва в материала. 

"Очевидно е, че правителството на България е избрало политически подход и само преповтаря твърденията на Израел, които бяха оповестени още на следващия ден след нападението в Бургас, когато разследването дори още не беше започнало", цитира Станишев изданието. Позицията на Станишев беше подкрепена и от "Атака". 

До момента "Хизбула" официално не е взела отношение по българската позиция за атентата в Сарафово. Шиитската групировка заяви позицията си непосредствено след атентата в Бургас, като отрече да има нещо общо с него. 

Днес позицията на социалистите беше коментирана и от външния министър Николай Младенов. Според него политическото говорене на опозицията по атентата не е нормално. “Това е разочароващо говорене. Това, че някой те натиска да вземеш решение, е в главите на българските социалисти и “Атака”, каза още Младенов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!