Хакери пишат в сайта на сирийската първа дама: Аз съм луда кучка, подкрепям Асад

OFFNews 11 февруари 2012 в 00:12 1352 0

"Аз съм Асма Асад, аз съм луда кучка и подкрепям мъжа си!" Това написаха хакери, ударили на 10 февруари официалния сайт на първата дама на Сирия. Атаката идва само два дена, след като Асма публично защити действията на съпруга си - президента Башар ал Асад, въпреки че страната е на прага на гражданска война. В писмо до британския The Times Асма ал Асад написа: "Президентът е президент на Сирия, не на част от сирийците, и първата дама го подкрепя в тази роля." Същия ден - на 8 февруари, хакери от Anonymous разбиха личната електронна поща на сирийския президент заедно с пощите на още 78 негови служители. Съобщение за днешната атака на сайта на първата дама на Сирия също беше разпространено от хакерската организация Anonymous. От името на Асма ал Асад чрез личния й сайт те пишат още:

Подкрепям съпруга си и подкрепям изнасилванията, убийствата и убиването на малки деца и разрушаването на цели градове. Знам, че съм ужасен човек и че той е Хитлер на модерното време. Мразя свободата и правосъдието. Заставам зад "Хизбула", "Хамас" и Иран и срещу Съединените щати и Европа (макар да съм израснала там).

Те не пропускат да напомнят, че Асма е родена и израснала в Западна Европа, където е получила и елитно образование:

Аз съм Асма Асад, образована на Запад, прогресивна, модерна, пустинна роза. Родителите ми напуснаха Сирия преди много години, за да избягат от ужаса на режима на Асад, потисничеството и убийствата. Не съм сигурна защо накрая се омъжих за Башар, сина на най-лошия потисник в света. Но сега трябва да живея с това ужасно решение.

Първата дама на Сирия е родена във Великобритания, като дете живее в Западен Лондон. Завършва елитния King’s College и работи за Deutsche Bank като анализатор по управление на хедж фонд. Омъжва се за Башар ал Асад скоро след като той наследява президентския пост в Сирия през 2000 г. За него хакерите пишат на сайта й, че той е "жесток военен престъпник", както и:

Той заповядва на армията ни да бомбардира и обстрелва цели цивилни градове. Той убива невинни граждани. Той изпраща главорезите си да изнасилват жени и млади момичета, както и момчета, да изтезават деца и нападат невинни граждани. В момента той унищожава родния ми град Хомс. Бомбардира джамии, църкви, болници, бруталността му не знае граници. Опитва се да настрои алауити срещу сунити срещу християни срещу кюрди. Казах му, че това няма да проработи, но той е уверен в обратното. Мисли, че може да заблуди американската общественост с приятни интервюта.

Семейството на Асма Асад са мюсюлмани сунити от Хомс. Именно в северния сирийски град Хомс в нощта срещу 4 февруари армията изби над 260 души, сред които жени и деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови