Anonymous хакнаха имейла на сирийския президент

OFFNews 08 февруари 2012 в 17:57 1576 0

Башар Асад. Снимка: БГНЕС
Башар Асад. Снимка: БГНЕС

Хакерската организация Anonymous се вмъкна в административните електронни пощи на сирийския президент Башар Асад и е източила стотици писма от тях.

Anonymous се славят със своето дълбоко познание на тайните на интернет, затова разбиването на пощите всъщност не е отнело много усилия. Оказва се, че паролите на повечето са били от списъка с „25 най-лоши пароли“ от много години насам, а именно - „12345“.

Хакерите са се вмъкнали в пощенските сървъри на сирийското президентство и са се докопали до цели 78 пощи на работещи директно за Асад хора. Сред пострадалите е и медийният съветник на президента Мансур Фадлала Аззам.

Израелският ежедневник "Аарец" е успял да изнамери един от мейлите, който включва документи, предназначени да подготвят Башар Асад за срещата му с Бутайна Шаабан в края на 2012 г. В интервюто той е категоричен, че правителството му не избива хора.

„Ние не убиваме хората си“, се казва в речта по BBC. “Никое правителство в света не убива хората си, освен ако не се води от луди хора“.

В изтеклия имейл сирийският говорител Шехеразад Джаафари съветва Шабаан и Луна Чебел за нещата, които трябва да каже президентът, за да манипулира американците:

„Много е важно да се споменава, че са били направени „грешки“ в началото на кризата, защото не сме имали добре организирана „полицейска служба“. Американската психика може да се манипулира, когато те чуят, че са били правени „грешки“, които сега „оправяме“. Също е важно да се спомене за случващото се на Уол Стрийт и начина, по който демонстрациите са потушавани от полиция, полицейски кучета и побоища.“

„Идеята за насилието е една от най-главните теми и се засяга във всяка публикация в американските медии. Те ползват фразите „Сирийското правителство убива собствения си народ“, „Ползват се танкове в много градове“ „Ползват се самолети за потушаване на мирни протести“ и „Силите на сигурността са престъпници“.

Според писмото на Джафаари той също така е посъветвал президента да наблегне на свободата на информация във Facebook и YouTube, за да покаже „истинското положение в Сирия“.

Тук може да прочетете цялото писмо в оригиналният му вид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови