Година затвор за британец, опитал да убие Тръмп

ОFFNews 14 декември 2016 в 12:45 4353 2

Снимка AP

20-годишен британец, опитал да убие Доналд Тръмп, бе осъден на 1 година и 1 ден затвор, предава Би Би Си. 

През юни Майкъл Санфорд опита да отнеме оръжието на полицай, за да застреля Тръмп на предизборен митинг в Лас Вегас. През септември младият мъж приза вината си, за което го грозеше присъда от 10 години лишаване от свобода. 

Санфорд разказал пред властите, че искал да убие Тръмп, но не успял да измъкне пистолета от кобура на полицая. 

Британецът заминал за САЩ през 2015 г., където останал и след като визата му изтекла, затова бил бездомен. Пропътувал разстоянието от Калифорния до Невада именно с намерението да застреля милиардера. 

Нападението е планирано около година, а ден преди митинга младежът посетил стрелбище, за да се научи как да използва пистолет. Той очаквал да умре при атаката, но се презастраховал с билет за следващо събитие на републиканеца в Аризона. 

Възможно е Стандорф да прекара четири месеца в затвора, а след освобождаването му той ще бъде екстрадиран. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14355

2

neverland

15.12 2016 в 09:53

Е трябва да се има предвид, че той се ОПИТАЛ да вземе пистолета на полицая. нито му го е иззел, нито е стрелял, нито е ранил някого...Това, че е имал някакво намерение, не е основание за присъда, ако само за лоши мисли и желания се затваряха хора....
Сухата фактология е това-просто опит да отнеме оръжие от орган на властта, за което няма как да му дадат прекалено голяма присъда. А това, че искал да убива...са си просто някакви негови мисли и желания, които не могат да се докажат и накажат ;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!