Германия ще връща мигрантите в първата страна от ЕС, която ги е регистрирала

OFFNews 03 юли 2018 в 00:29 11270 3

Снимка instagram.com/bundeskanzlerin

Германският канцлер Ангела Меркел и вътрешният министър Хорст Зеехофер постигнаха в последния момент споразумение в спора за миграционната политика, който заплашваше стабилността на правителството.

Имаме постигнато съгласие по три пункта. Това ми дава основание да запазя поста си на вътрешен министър, заяви късно в понеделник Хорст Зеехофер.

Ръководствата на ХДС и ХСС са се договорили за изграждането на транзитни центрове по границата на Германия с Австрия, в които ще бъдат настанявани кандидатите за убежище, които вече имат регистрация в друга страна от ЕС.

Именно от тези центрове ще става връщането на вече регистрираните мигранти в съответната страна, пише в компромисното решение, цитирано от Дойче веле.

Това обаче ще става на основата на сключени споразумения със съответните страни, пише още в документа.

А когато няма или не е възможно да бъде сключено такова споразумение, тогава връщането от границата на кандидатите за убежище ще бъде по силата на сключено споразумение с Австрия.

Меркел определи постигнатото споразумение като "наистина добър компромис". А от ХСС гледат на договорката като на стъпка, водеща към промяна на сегашната миграционна политика.

Постигнатият компромис трябва да бъде одобрен също и от третия коалиционен партньор в управлението - Социалдемократическата партия на Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

2

SC

03.07 2018 в 09:33

Дотук с „вилкомен алле“. Властта е сладка и бабата не ще да я изпусне.

23293

1

Стефан

03.07 2018 в 03:05

Аман от тая чалга!
Миграционните проблеми на Европа не са гранични, а немски. И си имат име - меркел.
На френски му казват макрон, но е все това.
 
X

Подкастът на OFFNews