Гей целувка на откриването на Игрите на Британската общност

OFFNews 24 юли 2014 в 12:40 2767 5

Снимка BBC

Гей целувка на откриването на Игрите на Британската общност

Гей целувка беше включена в церемонията по откриването на Игрите на Британската общност, която се проведе в сряда в „Селтик парк“, Глазгоу.

Актьорът от „Dr Who” Джон Бароуман целуна мъж като част от изпълненията по време на откриването на Игрите в знак на протест срещу това, че в 42 от всички 53 страни в Британската общност, които имат представители на игрите, е незаконно да си гей.

На церемонията присъстваха британската кралица Елизабет II, принц Чарлз и съпругата му Камила и други членове на кралското семейство. Кралица Елизабет II откри официално Игрите на Британската общност.

Всички страни, които са част от Британската общност, казват, че са за защита на равенството и почитат гражданските, политическите, икономическите и социалните права на своите граждани. Въпреки това обаче 42 от всички 53 страни, представени днес тук, са криминализирали хомосексуалността по някакъв начин, заяви вицепремиерът Ник Клег.

Ние сме извървели дълъг път към това да се дадат равни права на хомосексуалните, каквито те винаги са искали и заслужавали. Това включва и решението да се позволят гей браковете във Великобритания. Има обаче още много какво да се направи в тази посока в целия свят, допълни Клег.

В Игрите на Британската общност участват хиляди спортисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!