Екзекуция с чук: Показаха видео с ново убийство на дезертьор от редовете на ''Вагнер''

OFFNews 13 февруари 2023 в 09:29 29857 6

Екзекуция в ЧВК

Снимка Telegram / Grey Zone

Дмитрий Якушченко в последните секунди от живота му.

Частната военна компания „Вагнер“ на близкия до Владимир Путин бизнесмен Евгений Пригожин извърши нова публична екзекуция с кувалда – каменарски чук срещу дезертьор от бойните й редици. Видеото беше разпространено от свързания с „Вагнер“ телеграм канал Grey Zone. Това е втори известен случай на убийство в стил Ислямска държава на беглец от фронта.

Видеото е комбинация от два клипа – единият на брадясал мъж, който се намира в украински плен и разказва как е избягал, а другият – на същия мъж вече заловен от вагнеровци в някакво подземие. Според думите на самия боец той се казва Дмитрий Юриевич Якушченко и е роден през 1978 година в Крим.

Якушченко е имал присъда от 19 години затвор заради убийство и грабеж. При вербуването на затворници за частите на „Вагнер“ заминал на фронта.

„Планирах, че когато дойда тук (на фронта, б. р.) ще намеря някакъв начин, както се казва, да избягам“, разказва затворникът-войник по време на украинския си плен. Започнал четвъртия му ден на фронта, взел автомата, няколко гранати и казал на командира, че отива на предните позиции. После лека-полека натам „припълзял натам, припълзял насам“ и стигнал до позиция, която се оказала украинска. В обръщението от плен Якушченко призовал който има възможност да бяга. „Аз съм израснал в Украйна, казах си, бляд, не ни тярбва тази Русия, роден съм в република Крим“, говори мъжът, който разбрал, че това не е неговата война.

Вторият епизод е в помещение в основите на сграда, ако се съди по излятия бетон. Якушченко е седнал, а горната част на главата му е завързана неподвижно с прозрачно домакинско фолио за нещо като наковалня.

„Днес се намирах на улицата в гр. Днипро където получих удар по главата и изгубих съзнание. Дойдох на себе си в това помещение“, разказва дезертьорът от Вагнер. Зад гърба му стои мъж във военен камуфлаж с кувалда – огромен каменарски чук, след което следва екзекуцията с удар с чука с все сила по главата отстрани. Тялото рухва, а палачът прави още два „контролни“ удара с чука по лицето на жертвата, след което излиза надпис на черен фон: Заседанието се обявява за закрито. По същия начин на 12 ноември м. г. каналът обяви и убийството на друг дезертьор от армията на Пригожин – Евгений Нужин

„Той (Якушченко) както преди и неговия колега Евгений Нужин, се разболя от същата болест, при която губиш съзнание в градовете на Украйна – я в Киев, я сега в Днипро, а после се събуждаш в мазето за последното си съдебно заседание“, пише приближеният до „Вагнер“ Grey Zone.

Малко по-надолу каналът споделя публикация от друг канал Alex Parker Live с критики към противника на Пригожин военния министър Сергей Шойгу: Разбирам, че на мнозина им е обидно за руската армия, но това е обективната истина. Максималното, което могат да направят пиленцата на Шойгу и Герасимов е да веселят старчетата на забавни паради веднъж годишно. Тази армия изобщо не е създавана за война. Фактически това е аналог на Цирк дьо Солей. […] По-лесно е от нулата да се построи нещо ново като ЧВК „Вагнер“, отколкото да се научи това старо болно куче на някакви нови трикове. Единствения трик, на който успяха да научат това болно куче е ежегодният парад“, громи военното ръководство Alex Parker Live.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

6

alcom4

02.04 2024 в 16:10

Общо взето от тази деградирала империя Русия и зомбирания и народ НИЩО НЕ СТАВА!

1000

5

PaulPierce

19.02 2023 в 19:35

няма по-варварска измет от руснаците

10298

4

AntiZ

14.02 2023 в 13:23

Да се избиват! Сещам се за един кацапски некрофил, който се гавреше с череп на украинец и как приключи земния си път. Красиво и полезно е руски диваци да си сплескват и без това кухите кратуни.

2550

3

alfakentavur

13.02 2023 в 17:21

Варварските орки си показват варварските похвати. Меко казано изроди.

2073

2

Johnny B Goode

13.02 2023 в 15:43

Тези са ясни, по-интересното е как все още се намират извън Русия идиоти да симпатизират на тази средновековна азиатска орда.
Веждичката, опитай се да обясниш като вътрешен човек.

345

1

Джендо Джедев

13.02 2023 в 09:40

С чук, ами! Нали са си чукундурска нация--- Там е така. :D