Екипът на Байдън: Бъдещето на Северна Македония е в ЕС, София и Скопие бързо да се разберат

Георги Савчев 02 ноември 2020 в 20:37 40455 6

Снимка xk.usembassy.gov

Хойт Ий

Ако Джо Байдън стане президент на САЩ, ще подкрепи интеграцията на Северна Македония в Европейския съюз, заяви пред "Гласът на Америка" бившият  заместник-помощник държавен секретар Хойт Ий. 

В момента Хойт Ий участва в кампанията в подкрепа на кандидатурата на Байдън за президент на САЩ.

Твърдо вярвам, че Байдън ще бъде шампион по интеграцията на Северна Македония в ЕС. Това със сигурност е решение, което Европейският съюз трябва да вземе. САЩ не могат да наложат волята си, но вярваме, че споделяме едни и същи цели с повечето европейски държави. Искаме да видим Северна Македония интегрирана в европейските институции. Очаквам България и останалата част от ЕС да намерят начин да преодолеят проблемите, за да може Северна Македония да започне преговорите възможно най-бързо, заяви Хойт Ий. 

Ако Джо Байдън спечели президентските избори, неговата администрация ще настоява политическият елит в Северна Македония да се бори с корупцията, тъй като пред Скопие има още много работа за постигане на стандартите за членство в ЕС.

Ако следите Джо Байдън през изминалите десетилетия, ще знаете, че той винаги се е застъпвал за борба с корупцията. Наскоро, по време на президентската си кампания, той даде да се разбере, че вижда глобалната борба с корупцията като приоритет за САЩ, каза Хойт Ий.

Според него бъдещата администрация на Байдън би се включила и в борбата срещу фалшивите новини в Северна Македония, които се лансират с подкрепата на Русия и Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3005

6

Patrick

09.11 2020 в 11:06

Трябва бързо да го обявим за българин защото макетата ще го направят задължително.Фамилията му идва от Бай Даню.Тоест от наш емигрант който са го наричали Бай Даню и е префасониран по американски на Дан.Иначе стане ли македонски потомък дупе да ни е яко.

10571

5

Hissarion

09.11 2020 в 08:39

С други думи да си затваряме устата и да приготвим още няколко милиарда за самолети, че нещата вече са решени.

23293

4

Стефан

03.11 2020 в 05:11

Аз разбира се не разбирам от геополитическа толерантност, но все пак да запитам.
Откъде-накъде американски полукитаец трябва да ме учи за собствената ми кръв?
Смятам заявлението на това лице за откровен расизъм.

1894

3

Sashkavas

02.11 2020 в 23:15

ако, ако, ако ама ще видим утре

10372

2

elbarbudo

02.11 2020 в 22:50

Мачкай, слипи джо!