Двама министри от кабинета на Борис Джонсън подадоха оставки

OFFNews 05 юли 2022 в 22:26 1632 1

Борис Джонсън

Снимка gov.uk

Борис Джонсън

Риши Сунак и Саджид Джавид, британските министри на финансите и здравеопазването, днес подадоха оставки. Те атакуваха способностите на премиера Борис Джонсън да ръководи администрация, която спазва стандартите.

Оставките бяха подадени в момент, когато Джонсън се извиняваше, че е допуснал грешка, защото не е разбрал, че бивш министър, отговарящ за партийната дисциплина на консерваторите в парламента, е неподходящ за работа в правителството, след като срещу него бяха подадени жалби за сексуално насилие.

И Сунак, и Джавид преди това публично подкрепяха Джонсън по време на вихрещия се от месеци скандал заради партита в офиса и резиденцията му на „Даунинг стрийт“, когато страната беше в локдаун.

Обществото с право очаква правителството да бъде управлявано правилно, компетентно и сериозно. Аз осъзнавам, че това може би е последната ми министерска работа, но вярвам, че си струва да се борим за тези стандарти и затова подавам оставка, написа Риши Сунак в Туитър.

Саджид Джавид заяви, че обществеността е загубила доверие в способността на Джонсън да управлява страната в името на националните интереси.

На фона на тези оставки британската външна министърка Лиз Тръс заяви, че напълно подкрепя премиера, съобщи Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1215

1

Lyubo

05.07 2022 в 23:14

Рошавият е пътник !
А сексуалното насилие на въпросния функционер се изразява в обарване в пияно състояние на двама мъже на официално мероприятие.
Или както би се изразил един популярен лит. герой " П.дераси бе, сър "