Доживотен затвор за тийнейджър убил четирима в САЩ

OFFNews 09 декември 2023 в 09:26 4059 0

Итън Кръмбли

Снимка БТА/АП

Итън Кръмбли

Американски тийнейджър беше осъден на доживотен затвор без право на замяна за убийството на четирима ученици в гимназията си в северния щат Мичиган през 2021 г. с пистолет, даден му от родителите му, предаде Франс прес.

Итън Кръмбли, който по време на стрелбата е бил на 15 години, беше осъден от съда в окръг Окланд на доживотен затвор без право на замяна, въпреки че подобни присъди са голяма рядкост по отношение на непълнолетни в щата Мичиган.

Тийнейджърът, който сега е 17-годишен, преди произнасянето на присъдата се разкая за стореното и обеща да се поправи в затвора.

"Не можех да се спра ... Аз съм наистина лош човек. Извърших ужасни неща", оправда се Кръмбли, цитиран от Асошиейтед прес.

Крейг Шилинг, чийто 17-годишен син Джъстин е една от жертвите, каза, че убиецът трябва да "изгние в затвора", посочва Ройтерс.

Съдията по делото изслуша родните на жертвите и им обеща, че техните справедливи искания ще бъдат чути.

През октомври 2022 г. Кръмбли се призна за виновен, че е взел 9-милиметровия пистолет "Зиг Зауер", който родителите му са му подарили малко по-рано за Коледа, в влязъл в гимназията в Оксфорд с 50 патрона в раницата си, след което е стрелял от упор по съучениците си.

Итън Кръмбли убива две момичета и две момчета на възраст от 14 до 17 години и ранява други шестима ученици и един учител.

В друг рядко срещан съдебен процес родителите му са обвинени в непредумишлено убийство, тъй като са пренебрегнали сигналите, че той може да извърши подобно нещо.

Въпреки че са били извикани от учителите, които са ги информирали, че синът им търси боеприпаси в интернет, те не са реагирали, посочва Франс прес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки