Донецк отбелязва указа на Путин с фойерверки (видео)

OFFNews 22 февруари 2022 в 00:18 4576 7

Снимка Getty images

Празненствата в Донецк

Населението на Донецк излезе по улиците, за да отпразнува признаването на независимостта на самопровъзгласилите се Донецката и Луганската народна република от страна на Русия, съобщи РИА Новости и други държавни руски медии. Хората развяваха трикольори и изстрелваха фойерверки. Според журналисти хората на площада са най-много тридесет.

На централния площад в града бяха монтирани високоговорители, които излъчваха речта на Путин. В края на обръщението му тълпата радостно извика "Русия" и се поздрави. След това започнаха празничните фойерверки на фона на руския национален химн, съобщи РИА Новости. 

По-рано ръководителите на републиките Денис Пушилин и Леонид Пасечник се обърнаха към руския лидер с молба да признае независимостта на ДНР и ЛНР. След това, в телевизионно обръщение Путин се обърна към руските граждани и издаде укази за признаване на суверенитета на Донецката и Луганската народна република. Те трябва да бъдат ратифицирани и от руския парламент, което ще стане утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

6


Болна копейка. Седи си в мазето и бачкай коментатор по цял ден.

-8580

4

@zuljin гледай бе копейке. Това видео е снимано от "журналист" на бунтовниците.

https://www.youtube.com/watch?v=CXQSqhDY_XA&t=313s

-8580

1

Какъв театър. На живо ги гледах тези клоуни и ми направи впечатление как на едно дърво имаше оставени 50 Руски знамена и едвам едвам се намериха 20 човека да ги веят. Поредния лошо режисиран спектакъл на терористите.