Донецк и Луганск обявиха Крим за част от Украйна

OFFNews 09 юни 2015 в 17:21 10251 23

Самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики обявиха Крим за част от Украйна, съобщиха руски медии.

В предложенията си за промени в Конституцията ДНР и ЛНР наричат Крим част от Украйна.

„В състава на Украйна влизат: Автономната република Крим, отделните райони с особен статут Донецка и Луганска области, Виницка, Волинска, Днепропетровска, Донецка, Житомирска, Закарпатска, Запорожска, Ивано-Франковска, Киевска, Кировоградска, Луганска, Лвовска, Николаевска, Одеска, Полтавска, Ривненска, Сумска, Тернополска, Харковска, Херсонска, Хмелницка, Черкаска, Черновицка, Черниговска, град Киев и Севастопол“, се казва в предложението на републиките.

Всички предложения за промени в Конституцията са изпратени на контактната група, която се занимава с изменението на текстовете.

Изискването за извършване на промени в Конституцията и официално получаване на особен статут на Донецка и Луганска области беше включено в подписаното в Минск мирно споразумение за овладяване на конфликта в Украйна.

Русия анексира Крим през през март 2014 г., след като в областта беше проведен референдум за отцепването от Украйна и присъединяване към Русия. 

Русия започна да налива милиони в Крим, а с решение на президента Владимир Путин Крим и Севастопол бяха включени в учебниците по история. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!