Донецк и Луганск: Крим е част от Русия, и ние бихме се присъединили

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2015 в 15:29 5478 21

Снимка ТАСС

Самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики заявиха, че Крим е част от Русия и за да няма спекулации, ще оттеглят предложените проекти за промени в Конституцията на Украйна.

Това обявиха зам.-председателите на двете републики Денис Пушилин и Владислав Дейнего, след като във вторник бяха разпространени част от предложенията на републиките за промени в Конституцията на Украйна, в които Крим беше посочен като част от страната.

Политическите реалии са такива, че статутът на ДНР и ЛНР трябва да се определи в рамките на минските споразумения. Искаме да подчертаем, че тези споразумения се подкрепят от нашия съюзник Русия, посочиха двамата.

Според тези споразумения статутът на Донбас трябва да се определи точно чрез поправки в Конституцията на Украйна, където съществуват текстове за Крим. Затова в нашите предложения Крим съществуваше чисто технически, без да се влага допълнителен смисъл. Крим не се явява и не може да се явява предмет на минските споразумения, обявиха представителите на двете републики.

Нашите поправки са за особения статут на ДНР и ЛНР, а не поправка на съществуващите закони на Украйна, които не подкрепяме. Украинската пропаганда се опитва да раздуе случая и да превърне тези нищожни подробности в някакво политическо събитие, затова още веднъж официално заявяваме, че ДНР и ЛНР смятат Крим и Севастопол за неотделима част от Русия. Нашите републики също биха искали да влязат в състава на Русия, подчертаха те.

И за да избегнем по-нататъшни спекулации по темата, ще оттеглим тези предложения, в които се споменават Крим и Севастопол, а останалите ще останат без промяна, допълниха Пушилин и Дейнего.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2015 в 15:31

Кънчо и кво излиза сега бе? Американците решили да свалят соросоидите в Киев. Леле ти съвсем загуби връзка с глвния мозък ма тя русофилията не прощава. Когато се разболееш от нея мозъка ти атрофира и губищ и малкото мозък който си имал преди да те хване.

11.06 2015 в 14:33

прасчо, на ти да четеш шорошомолке, да се образУваш мами ти тъпа.
:)))))))))


http://pressorg24.com/news?topic=maidan

11.06 2015 в 14:13

Ама е готин наакашливенко, а?
:))))))


и па се праиш, на 2 без половина. еми 3-4 дни митинг в кУев, оставка на поросенко, нови палатки...

https://youtu.be/_7VtsUZTink

https://youtu.be/Vp5XmSiwClE

но този път властта на опушения кличко не се церемони. като искат да протестират - да си намерят нова страна и да ходят да протестират, казал боксовата круша. ние за какво вика протестирахме толкова? за да им дадем властта на тях ли?
:))))

11.06 2015 в 13:17

Кънчо колко майдана има бе?
А и този пребития да не се окаже като бития немец дето по едната руска телевизия беше вербовчик на фашистите и беше пострадал докато се е бил с беркутовците, а по другата беше виден антимайданаджия пострадал от спонтаната си борба с фашагите.

11.06 2015 в 12:58

Е няма какво аз да иСкарвам. Факт е че повиквателните за мобилизация се връчват в автобусите на път за работа, в студентските общежития рано сутрин в 4:30 с милиция... Пък дали имат партизански отряди не знам. Е вчера са пребили неизвестни и захвърлили в гората организатора на 3-тия майдан, който пък се оказал по една случайност американски гражданин....
:)))))

Абе въобще "перемога" отвсякъде!
Те ти те, Наакашливенко, губернатора на Одеса как спокойно се разхожда из града и непринудено разговаря с хората:

https://pbs.twimg.com/media/CHAHMrBUkAAEiY7.png

11.06 2015 в 12:21

Кънчо още малко ще искараш, че вече и партизански отряди организират за борба с укрофашагите. Знам че си болен мозък ама не мисли че всички са като тебе да пишат за купанката помия.

11.06 2015 в 09:21

Да разбираме, че са се фокусирали и се грижат САМО за българското малцинство и са абдикирали от грижите си за Лвов и Ивано-Франковск. Те и без това там преимуществено гледат само полски телевизии.

А българите толкова доволни от грижите, че почти няма мъже на възраст между 20 и 40г. Всички "на работа" в Русия, че ги издирват полицаи и военни да им връчват мобилизационни листове.
Толкова са доволни, че нито една телевизия не смее да отиде на място да направи репортаж.
:))))
Я вземи раСкажи как е започнало всичко, че ми стана интересно. Хем ще иСкараш порцията помия за днес.

11.06 2015 в 09:10

Кънчо какво следва от това, че украинците се грижат за защитата на българското малцинство ли?

10.06 2015 в 21:38

Зенитно-ракетни комплекси С-300 ще бъдат разположени в Болградски район, предаде одеското издание „Таймер” с позоваване на украинското военно министерство. Болшинството от населението в района са етнически българи.

10.06 2015 в 20:06

Я малката фъшкия сотозеро се появи.
Мама пак му е платила интернета, че тези рубли дето ги печели не стигат да си го плати.
Кънчо кога започнаха да стрелят по блоковете бе келеме? Не беше ли след като терористите се окопаха в тях след голямото как беше, а да тактическо отстъпление(или на български голямото бягаство) след което на путя му се наложи да вкара редовна армия, за да им спаси задниците. Ако не помниш в началото украинците воюваха с мегафони(тогава колегите ти рубладжии им се подиграваха за това) и чак след като бяха убити доста от тях отвърнаха на огъня.