Депортираха полската група Behemoth от Русия (видео)

OFFNews 22 май 2014 в 16:19 2014 3

Снимка ВКонтакте

Група Behemoth

Членовете на полската метъл група Behemoth са били задържани по време на турне в Русия, като с решение на съда те ще бъдат депортирани.

Малко преди началото на концерта им в Екатеринбург сътрудници на Федералната миграционна служба ги спрели близо до входа на заведението „Телеклуб“, накарали ги да се качат в микробус и ги откарали в службата.

Причината била, че според Федералната миграционна служба има проблем с визите на музикантите.

„Бяхме спрени от имиграционните власти под предлог за невалидни визи. Когато казах, че ние няма излезем от клуба, без да ни придружи някой от полското посолство, ни заплашиха, че ще ни депортират със сила. Закараха ни с автобус до сградата на Федералната миграционна служба“, написа във Facebook вокалистът на Behemoth Адам „Nergal” Дарски.

„Опитахме да се свържем с полското посолство в Екатеринбург, но никой не отговори. Сега вероятно ни очаква многочасов разпит. Концертът със сигурност няма да се състои. Сега просто искаме спокойно да се върнем в хотела, а след това и в Полша“, допълни Дарски.

Членовете на Behemoth са прекарали нощта в изолатора на службата. Тази сутрин се е състояло и заседанието на Октябърския районен съд.

Съдът е постановил, че членовете на групата ще бъдат депортирани от Русия заради нарушаване на визовия режим. Всеки от музикантите ще трябва да плат и глоба в размер на 2000 рубли.

След заседанието на съда музикантите обясниха, че преди пристигането си в Русия са се обърнали към визовия център във Варшава. Специалистите им съобщили, че им трябват бизнес визи и те си извадили такива.

Оказало се обаче, че за да имат концерти в Русия им трябват работни визи. 

Behemoth отмени концерта си в Москва на 25 май, но музикантите са категорични, че ще се върнат пак в Русия.

„Отменихме запланувания концерт до нормализирането на ситуацията. Разбираме, че ни чакат много фенове в руските градове и разчитаме, че ще дойдем пак в Русия като се нормализира ситуацията“, каза вокалистът на групата.

Концертите на групата в Русия бяха прекъсвани в различни градове заради протести на православни активисти, като в Новосибирск активисти дори поискаха прокуратурата да обвини музикантите в „оскърбяване на чувствата на вярващите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!