Ден на траур в Сърбия след катастрофа с хеликоптер, при която загинаха 7 души

ОFFNews 15 март 2015 в 14:15 3492 1

В Сърбия днес е ден на траур заради катастрофа с хеликоптер, при която загинаха 7 души, в това число и бебе, транспортирано за лечение в Белград.

Все още няма официална версия за причината на катастрофата. Предполага се, че лошото време и слабата видимост са довели до трагедията.

Бебето било качено на хеликоптера в южния сръбски регион Рашка, след като линейката, транспортираща детето в болница за лечение на респираторни проблеми, бе блокирана от свлачище на около 200 км от Белград. 

При инцидента загинаха двамата пилоти на хеликоптера, двамата бордни инженери, също така лекар и анестезиолог, намиращи се на борда. 

Сръбският министър на отбраната Братислав Гашич обяви, че смъртта на двамата пилоти е загуба на "най-добрите летци на Сърбия". 

По думите му руския хеликоптер Ми-17 е "най-добрият, с който сръбската армия разполага" и е бил напълно оборудван точно за спасителни операции.

Хората от този екип са считани за национални герои в Сърбия. Те са участвали в  спасяването на десетки хиляди по време на миналогодишните тежки наводнения в западната ни съседка.

Това е най-тежкият подобен инцидент в Сърбия от близо две десетилетия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!