Френски спортисти загинаха при сблъсък на два хеликоптера в Аржентина

Ивайло Анев 10 март 2015 в 11:53 4873 0

Флоранс Арто, Алексис Вастин и Камий Мюфа

Десет души загинаха в катастрофа между два хеликоптера в аржентинската провинция Ла Риоха. Сред загиналите е олимпийската шампионка по плуване Камий Мюфа.

Осем от жертвите са французи, членове на снимачния екип на френско реалити шоу.

Сред загиналите са Камий Мюфа, боксьорът Алексис Вастин и мореплавателката Флоранс Арто.

Тримата шампиони са участвали заедно с други френски спортисти в снимките на риалити предаването "Dropped", снимано за телевизия TF1.

При инцидента са загинали и двамата аржентинци, които са пилотирали хеликоптерите. В момента на катастрофата метеорологичните условия са били благоприятни.

Хеликоптерите са предоставени на продукцията от местните власти.

Президентът на Франция Франсоа Оланд спортният министър Тиери Браляр изказаха съболезнованията си.

Камий Мюфа е родена на 28 октомври 1989 г. и има три олимпийски медала в плуването - златен на 400 метра, сребърен на 200 метра и бронзов на 4х200 метра в Лондон през 2012 г.

Тя заяви, че прекратява кариерата си на 24 години миналото лято, защото иска да се наслаждава на живота след уморителната активна кариера.

Идеята на реалити предаването "Dropped" е звезди да бъдат изоставени на отдалечено място, за да стигнат след това със собствени сили до цивилизацията.

Това е втора трагедия с реалити на продуцентската къща ALP. През 2013 г. медик, който работеше в проект на продуцентите, се самоуби, след като един от участниците почина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!