Quantcast

Британски вицепремиер иска още мерки срещу имигрантите

ОFFNews Последна промяна на 05 август 2014 в 13:08 1133 4

Ник Клег със съпругата си Мириам и синът им Мигел, февруари 2009 г.

Снимка Wikimedia.

Ник Клег със съпругата си Мириам и синът им Мигел, февруари 2009 г.

Британският вицепремиер Ник Клег ще призовe за по-строги мерки срещу бъдещите имигранти от новите страни членки от ЕС, позовавайки се на опита с българските и румънските имигранти, съобщи БНР.

Клег ще поиска удължаване на ограничителния трудов режим от седем години за гражданите на двете страни. Вицепремиерът цели да успокои страха сред англичаните, че властта не спира достатъчно ефективно наплива от хора от източноевропейските държави.

Друго искане на водача на либералдемократите ще е да се отнеме правото на граждани от новите държави членки на ЕС да се регистрират като самонаети. Самонаетите имигранти имат предимство в очите на повечето работодатели на Острова, защото не се налага да им бъдат плащани застраховки.

"Когато Румъния и България се присъединиха към ЕС, тогавашното лейбъристко правителство каза, че никой няма да дойде от тези държави, преди да бъдат вдигнати временните трудови ограничения в началото на тази година. Въпреки това 60 хиляди румънци и българи вече работеха тук, защото използваха вратичка в закона, която им разрешава да се регистрират като самонаети", се казва в речта на Клег, която вече бе публикувана от медиите.

Клег посочва, че британските работници от хранителната промишленост и селското стопанство са се оказали неконкурентноспособни. Той ще настоява правото на самонаетост да бъде премахното в случай, че границите на ЕС се разширят още.

Великобритания трябва да "натисне спирачките", ако започнат да пристигат повече имигранти, отколкото обществото може да понесе, коментира той.

Ник Клег ще даде началото и на нова правителствена кампания срещу фалшивите бракове с британци за получаване на виза, както и затягане на контрола върху работодателите, които използват евтин имигрантски труд и плащат под минималната работна заплата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2014 в 18:43

Те са в правото си да определят условията за достъп до тяхната територия, пазар на труда и т.н.
Реципрочни мерки от наша страна и така...

05.08 2014 в 16:48

Поредното ксенофобче дребнобританче.

След великата Маргарет Тачър тази велика някога страна тръгна надолу, и се превърна се в сателит на на ФАЩ

Властта на Острова беше узурпирана от бездарни, антиевропейски, антиизраелски, расистки, и ксенофобски квази"политици".

05.08 2014 в 16:01

Искам да видя избирателите как избирателите на Клег и Камерън, които никога през живота си не са работили, метат градинки, почистват публични тоалетни и берат ягоди... естествено на по-ниско заплащане от "социалните си придобивки"...

Наистина много ще ми бъде забавно всички българи, румънци, поляци и хора извън ЕИС, заемащи ниски позиции НЕЗАБАВНО напуснат острова. В този случай ако не искат цялата м икономика да изчезне и всико да им идва 100% внос - то кило домати ще им струва 20 паунда. Много ще ми е интересно как точно същите тези хора ще обесняват защо с една емсечна заплата не могат да си позволят стандарта на албанците...

05.08 2014 в 14:28

Съвсем нормално и оправдано. Никой не ни иска ориенталския манталитет.