Quantcast

ЕС ще има еврокомисар по въпросите на имиграцията

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2014 в 14:49 1864 7

Жан-Клод Юнкер

За пръв път в историята на Европейския съюз в Европейската комисия ще има комисар по въпросите на имиграцията.

Това обяви новият председател на ЕК Жан-Клод Юнкер, чиято кандидатура ще бъде окончателно одобрена на сесия на Европейския парламент на 16-и юли.

Той обясни, че причината за това решение е сериозният приток на имигранти от Близкия Изток и Северна Африка към южните страни в ЕС.

"Учредяването на поста еврокомисар по въпросите на имиграцията е породено от налагането на европейско измерение на нашата имиграционна политика", обясни Юнкер.

Новият ръководител на ЕК трябва да представи състава на комисията до края на септември. В нея ще влязат 28 души - по един от всяка една от страните - членки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2014 в 20:51

Алекс, хубаво пожелание това "да ги интергрираме", ами те като не искат? Как так става интегриране насила?

То ако искаха, досега отдавна да са се интегрирали. Я колкостотин години са тук, и още не са се интегрирали. Дори през десетилетието на "ромската интеграция". Въпреки, че не са само "роми", ами и други цигани.

Европа няма как да "интегрира" пълчища роми, африканци, араби и други емигранти, прииждащи непрекъснато, размножаващи се като зайци. Идва апокалипсиса, това са последните времена, царството на Антихриста наближава. Чети Библията, там всичко е казано.

02.07 2014 в 20:36

Професоре, тези които са тук няма какво друго да ги правим , освен да ги интегрираме. Ако не тях - поне техните деца. Като се образоват и като се наложи да си изкарват сами прехраната, раждаемостта ще падне. Но въпроса е че трябва да им се покаже, че тук е Европа, със своята култура и история, а не Сирия или Етиопия, и че щом са избрали да дойдат тук, ще трябва да се съобразяват, а не да продължават да живеят като в родните си места. Но това няма как да стане при положение че непрекъсното прииждат нови и нови.
Преди два дена имаше статия как само в Италия за 48 часа са пристигнали 2000 бежанци. Като се прибавят и другите външни граници на ЕС - цифрата със сигурност надхвърля половин милион за година. Просто Европа няма как да интегрира толкова голяма маса хора, отделен въпрос е че и самите имигранти не изгарят от желание да се интегрират.
И ако продължава така нещата наистина могат да излязат извън контрол. За справка - какво се е случило във Ливан през 70-те години, след като е бил наводнен от палестински бежанци .

02.07 2014 в 20:02

Добре се е сетил да попита Алекс:

"Толкова ли е сложно да се затворят границите и да не се приемат никакви имигранти в тоя европейски съюз?"

Емъ тия дето са вече тук, какво ще ги правим?! Щото се размножават като зайци. Само с един еврогейски комисар тоя въпрос няма да се реши окончателно.

02.07 2014 в 16:51

Вива, по-добре да назначат някой скандинавец - примерно Брейвик. :)))

02.07 2014 в 16:26

дА НАПРАВЯТ НАЙДЖЪЛ ФАРАДЖ...

02.07 2014 в 15:20

Екстрадиция или да ги оставят да се давят. Те поне да се интегрираха, но само смучат социалната система като нашите мангали и вдигат престъпността.

02.07 2014 в 15:02

Толкова ли е сложно да се затворят границите и да не се приемат никакви имигранти в тоя европейски съюз?