Консерваторите кроят "радикални планове" за квоти за българи на Острова

ОFFNews 06 юли 2014 в 15:11 5467 9

Високопоставени представители на консерваторите във Великобритания чертаят "радикални планове" за ограничаване на имигрантите от по-бедните държави в ЕС, пише британският в. "Телеграф".

Плановете предвиждат имигрантски квоти за вече приетите по-бедни членки като България и Румъния, както и за нови бъдещи членове на съюза.

Това правило би било в разрез с един от основните принципи на ЕС - за свободното движение на хора, припомня изданието. Идеята обаче вече има поддръжници на най-високо ниво в партията на консерваторите и е централен елемент от фундаментална реформа на структурата на Европа, предназначена да спре "масовата миграция" от по-бедните страни. 

Според т.нар. модел "двукръгова Европа" Великобритания и други държави формално ще се отцепят от ядрото в на членовете на еврозоната, които са ангажирани с "все по-тясна" ​​интеграция на техните политически системи и икономики.

Високопоставени "тори" искат външният кръг (в който може да се включат Великобритания, Дания и Швеция) да се ангажира да не влиза в еврозоната и да се концентрира върху свободната търговия в една по-слаба форма на обединение. Регулациите по отношение на бизнеса, човешките права и социалните помощи също ще бъдат драстично ограничени, предвижда планът. 

Министър-председателят на Великобритания е подложен на натиск от собствената си партия за по-строг курс по чувствителни въпроси като имиграцията, за да неутрализира евентуалната изборна победа на националистите от UKIP на парламентарните избори догодина.

Дейвид Камерън обеща да предоговори условията за членство на страната си в ЕС и да проведе референдум за новия договор.

По-рано премиерът лансира идеята си за въвеждане на т.нар. тест на богатството, който да спре имиграцията от страни, които ще се присъединяват в бъдеще към ЕС, като например Албания и Турция, докато техните икономики не се свържат по-тясно с британската. Депутати на Камерън настояват това предложение да бъде разширено и да включва квота за имигрантите от сегашните по-бедни страни членки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!