Бившият шеф на турските ВВС "призна", че стои зад преврата (снимки)

ОFFNews 18 юли 2016 в 20:57 22067 51

Генерал Акън Йозтюрк.

Генерал Акън Йозтюрк, бившият главнокомандващ на турските ВВС през 2013-2015 г., призна, че той е човекът, организирал преврата срещу президента Реджеп Ердоган, съобщиха световните медии.

Той бе арестуван на 16 юли, като първоначално отричаше да има общо с метежа, но сега е признал, че именно той стои зад него.

Според Би Би Си обаче признанията на Йозтюрк са спорни. Медията посочва, че информацията за признанието на генерала идва от турската държавна новинарска агенция, но други две местни медии отричат това.

Би Би Си се позовава на местната NTV, която цитира думите на генерала, които са в разрез с данните на държавната агенция: "Не аз съм планирал и провел преврата, не знам кой стои зад него". 

Генерал Акън Йозтюрк (вляво) след ареста.

Генерал Акън Йозтюрк след ареста.

Генерал Акън Йозтюрк след ареста.

На снимките на Акън Йозтюрк, публикувани след ареста му, се вижда, че той е силно пострадал, с превързано ухо, а по тялото и главата му има множество рани и синини.

Летецът е един от 112-те генерали и адмирали, заловени от Ердоган и обвинени, че имат общо с метежа. На 50 от тях са повдигнати обвинения. Арестуваните военни са над 6000. 3000 съдии и 1500 сътрудници на финансовото министерство на страната са били отстранени от работа заради връзки с метежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

51

El Commandante

19.07 2016 в 11:41

"Cui bono? "

Путин,кой....

12548

48

WhoKnows

19.07 2016 в 09:47

Cui bono? Кой печели?

Стара мъдрост, отговорете си и веднага ще разберете кой стои зад преврата!

29217

47

Лопе де Вега

19.07 2016 в 09:36

Buongiorno, Principessa, buongiorno, tesoro! Във Вашъ стилъ- Ла ситуацията е ама верно лопе де вега, или може би рабиндранат тагор, което е се същото. Моля се и се надявам големия пердах (вж. Ивлин Уо!) да се размине и този път. Няколко малки пердаха може би ще разредят обстановката, щото много се сгъсти напоследък. Пак ще има жертви, но дано са по-малко. Не, че ни се иска, де.

Голямото взривоопасно пропукване е отново по линията богати-бедни. Май пак стигнахме до другаря Ленин. Кво казваше той? Нещо за това, че когато масите не искат, а управляващите не могат...? Покрай тая демокрация забравихме заветите на Ильич.

Buona giornata, Ваше Блондинство!

Поздрав!

29217

44

Лопе де Вега

19.07 2016 в 08:21

Всеки от нас има подозрения и съмнения какво точно е станало, но истината все още липсва. Някой е познал, но не може да подкрепи предположението си с факти, защото липсват. Знае се, че има много убити и ранени, още повече арестувани и това е всичко. Остава според мен безспорната истина, че това не е добре за нас тук, в България. Репресиите ще създадат привидна стабилност у комшиите, но няма да се вижда кипи ли отдолу и какво именно.

Ако кюрдите са подкрепили Реджеб ага, това значи ли, че са очаквали нещо много по-лошо за каузата си от преврата? Ако е така кой би имал интерес от свалянето на кандидат-султана? Да не е някой с по-голяма чалма и по гъста брада? Къде е Иран в тази бъркотия? Ще трябва да почакаме за още информация по въпроса.

Поздрав!

63994

42

Red or Dead

19.07 2016 в 00:19

Елпида, едва сега го видях,ЧЕСТНО!

Естествено се извинявам на ОФФ, че ги обвиних незаслужено за “липсата на тази вест“, но съгласи се, че не е нормално да “стигна“ бързо и лесно до “Емилиянов ден“, а да не открия, и то след като умишлено го търся, вестта за Апостола......

Явно имаме различен подход при разглеждане на сайта;)....което изобщо не ме оправдава.....сигурен съм, че не е нужно повече обяснение;)
 
X

Да помогнем на украинските деца!