Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бегълци от Северна Корея споделят най-глупавите въпроси, които им задават

OFFNews 24 ноември 2017 в 12:03 14153 0

Снимка Би Би Си

Кои са най-глупавите и абсурдни въпроси, които са им задавали, споделят трима бегълци от Северна Корея пред Би Би Си .

Тъмната завеса над живота в далекоизточната страна провокират най-странни питания у събеседниците им. Като например:

- Имате ли футболни топки или ритате с камъни?

"Разбира се, че имаме футболни топки. Много хора имат и много родители ги подаряват на децата си за рождените дни", разяснява един от интервюираните.

- В Северна Корея произвеждат ли се романтични филми?

"Има ги. Но темата се третира много деликатно. Най-много героите да се държат за ръце. Изглеждат доста смутени. Например, когато си казват "Обичам те", винаги се гонят един друг. Момичето обикновено побягва смеейки се, а момчето я догонва, като крещи името й."

"А когато някой във филма умира, го прави изричайки високо лозунги като "Слава на великия лидер Ким Чин Ун" или "Слава на Корейската работническа партия". Има го във всяка сцена с пожарникари. Чудя се дали някой в реалния живот би изричал такива лозунги, изправен пред смъртта", смеят се интервюираните.

- Срещали ли сте наживо Ким Чен Ир или Ким Чен Ун?

"Живеех в провинцията и честно казано, не искахме те да идват при нас. Беше ужасно трудно. Къщата ни се намираше до железопътна линия, която трябваше да е идеално почистена. Всяко камъче да бъде взето, измито и върнато обратно. Дори мравчица да не се вижда! Наистина невероятно! Щеше да е по-добре изобщо да не идват на посещения", спомнят си поданиците на диктатурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews