Барак Обама представи план за чиста енергия

OFFNews Последна промяна на 04 август 2015 в 07:39 2074 6

Барак Обама представи план за чиста енергия

Американският президент Барак Обама изложи официално окончателната версия на плана на правителството си за драстично ограничаване на въглеродните емисии, излъчвани от американските електроцентрали и обяви климатичните промени за най-голямата заплаха, пред която е изправен светът.

Представяйки в Белия дом плана си, озаглавен “План на Америка за чиста енергетика”, президентът предупреди, че светът няма да успее да спре глобалното затопляне, ако не предприеме енергични действия.

Финалната версия на плана на Обама съдържа поредица правила и разпоредби, които за първи път налагат на електроцентралите до 2030 г. да намалят въглеродните емисии с 32 процента в сравнение с равнищата от 2005 г.

Обама навършва днес 54 години. Той планира да вмести празника си в обичайния график. Една от основните точки в дневния ред е срещата му с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и с представители на еврейската общност, които Обама ще трябва да убеждава да подкрепят ядрената сделка с Иран.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.08 2015 в 16:51

"Само дето кат ги спреш ще трябва да въртиш педалите, за да имаш ток."

Е, в Щатите затварят въглищата, ама никой не се кани да върти педали, напротив - отварят ядрената енергетика, щото е екологична. У нас обаче не щете :)

04.08 2015 в 10:20

1234

Тук няма как да не се съглася с тебе! Америка е отговорна за близо 1/3 от парниковите емисии в света. И за да се промени това, трябва наистина да си променят и начина на живот. За съжаление, промяната на начина на живот на цяла една нация (особено в посока влошаване на комфорта) не е лесна работа. Но трябва отнякъде да се почне! Дано този път Сенатът не попречи. Защото Протоколът от Киото беше подписан от Клинтън, но ратификацията му - отхвърлена от Сената. После дойде реднек Буш и нещата съвсем се омазаха.

Дано и китайците се включат, че и те цапат яко.

04.08 2015 в 10:08

Сетила се Мара га да се побара…
Освен че не са ратифицирали протокола от Киото, американците плюскат като за световно, замърсяват като за световно, и се сетиха чак когато Калифорния започна за заприличва на пустиня, Флорида е удавено в порои, а зимата температурите падат до – 55 С..Иначе средния американец тежи 200 кила, поглъща поне 2 килограма месо наведнъж, кара двутонен джип и плюска колкото малко китайско село.

04.08 2015 в 09:30

Чиче Ристе,

Ами спри ги щом цапат, бре! Само дето кат ги спреш ще трябва да въртиш педалите, за да имаш ток. И половината Заара ще остане без работа. Може да идеш да им кажеш на Заралии как искаш да спреш "американските ТЕЦ-ове". И дано можеш да бягаш бързо, че инак жив няма да се отървеш. :D

04.08 2015 в 08:41

Като се е загрижил така за природата и радее за чиста енергия - да дойде и да си прибере "американските" тецове или поне да ги затвори, за да спрат да ни цапат и обират.

04.08 2015 в 08:37

Лицемер, при това комунделски е кенийското павианче О-банана.
Сащ и досега не са парафирали Протокола от Киото, оставяйки борбата срещу климатичните промени на плещите на страните от ЕС!
Ало редакционните ППО, напишете, че Протоколът от Киото е международен документ, приет в Киото, Япония, през декември 1997г! В допълнение към Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата. Този документ е международно споразумение за контрол над глобалното затопляне, ангажиращо подписалите го държави да намалят своите емисии от парникови газове.


1997 - 2015г! Нали за борба говорим все пак? Или "вредните емисии" стана мейнстрим в Северно Мексико след като Китай стана световен лидер и ги детронира от първото място?