Австрия въведе граничен контрол по унгарската граница

OFFNews Последна промяна на 16 септември 2015 в 07:28 4193 2

Австрия въведе граничен контрол по унгарската граница

Австрия въведе граничен контрол по унгарската граница в полунощ. Министърката на вътрешните работи на Австрия Йохана Микл-Лайтнер обяви решението на правителството в късните новини на австрийската телевизия.

В помощ на полицейските служители ще бъдат включени 500 войници.

"С тази мярка искаме да поставим ясен сигнал. Желанието ни е да се върнем към нормален режим на влизане в страната, с ред и интензивен контрол, като това допринесе за общоевропейското решение на проблема", каза Лайтнер.

В резултат, автобусите, които обикновено отвеждат мигрантите от южната сръбска граница с Македония до Унгария, снощи са били пренасочени към Хърватия.

Снощи над 4000 имигранти тръгнаха пеша от Истанбул за Одрин, след като турската полиция не им е позволи да продължат пътя си в автобуси. Крайната цел на бежанците е Германия, а причината за масовото пътуване е новината за това, че Германия ще затвори границата си за нови имигранти.

Вчера стана ясно, че Германия също въвежда контрол по границата си с Австрия заради големия брой бежанци, които пристигат ежедневно в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2015 в 14:35

Това са си чисти имигранти, никакви бежанци не са. Отиват в Германия, защото баба ви Меркел беше толкова тъпа да заяви, че всички са добре дошли. Сега да си ги хрантутят. 90% от тях не могат да представят никакъв документ за самоличност, тоест може и по всяка вероятност не са сирийци. Истинският бежанец се радва на първата страна, която го е приютила, не ламти за социални помощи и не се държи като неблагодарник.

16.09 2015 в 08:38

С политиката си в арабския свят, САЩ се превръщат в реална заплаха за световния мир. Най-потърпевша е Европа. В момента интересите на европейските страни, без значение дали са членки или не на ЕС, напълно съвпадат с тези на Русия. Поради тези причини е необходимо ЕС да се отърве от контрола на САЩ осъществяван в момента чрез Германия, Франция и Великобритания. На практика това означава предоговаряне на членството в ЕС и преформулиране на модела му. Единственият начин да не се стигне до тотална конфронтация и перманентни военни конфликти, което на практика ще представлява трета световна война, е да се подкрепи Русия за действията й в Сирия, след това Египет и останалите арабски държави. Наред с това е необходимо да се елиминира САЩ от корпоративно-икономическите й интереси както в арабския свят, така и в Европа.
 
X