Вътрешните министри от Европа не се разбраха за квотите, Германия затегна границите

OFFNews Последна промяна на 15 септември 2015 в 08:48 3859 7

Вътрешните министри от Европа не се разбраха за квотите

Министрите от ЕС са се договорили за разпределението на само 34 хиляди мигранти от Италия и Гърция от общо 120 хил.

Това съобщи министърът на външните работи на Люксембург Жан Аселборн след извънредната среща на министрите от вътрешните работи от ЕС.

„На 20 юли ние не можахме да се споразумеем за окончателно число (за разпределение на квотите в ЕС). Днес ние се договорихме за разпределението на около 34 хиляди души“, заявил е Аселборн.

По думите му ЕС очаква от страните членки да поемат нови ангажименти по прием на бежанци най-късно в края на ноември или началото на декември.

В същото време вътрешният министър на Германия Томас де Мезиер потвърди на пресконференция, че страната въвежда отново граничен контрол с Австрия. Страната спира всички влакове и разполага 2100 полицаи на границата, които ще извършват проверки.

Брюксел отложи за следващия месец решението за задължителни бежански квоти, след като някои от държавите, сред които Чехия, Словакия и Унгария, изложиха възраженията си по предложените национални квоти за приемане на бежанци. 

Правителствата доброволно приеха само 40 хиляди души от Италия и Гърция, но италианският вътрешен министър Анджелино Алфано изрази оптимизъм, че ще има сделка и за останалите:

Има широко съгласие. Самият факт, че политическият елит на Европа реши да премести 160 хиляди души от няколко малки страни е без прецедент.

Към момента доброволната квота на България остава непроменена – Рим и Атина ще ни изпратят 450 души. Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова не даде изявления за медиите след срещата късно снощи, съобщава БНР. 

Твърдо против принудителните квоти бяха страните от Вишеградската четворка, но също Латвия, а министърът на Литва изобщо не дойде. Държавният секретар Полша Пьотр Стаханчик заяви:

Не можем да приемем идеята за автоматично разпределяне на тези хора. Това бе единственият проблем.

Френско-германският тандем настояваше за ясни ангажименти от всяко правителство и Бернар Казньов от Франция изрази съвместното недоволство заедно германския му колега Томас Де Мезиер:

Европа не е меню по избор. Солидарността не се дели. Трябва всички да са на необходимата висота и да поемат отговорност.

Единомислия имаше само по мерките за спиране на мигрантите през границите и връщането на онези, които не отговарят на условията за бежански статут.

Даде се разрешение на европейските военни кораби да преследват и конфискуват лодки на трафиканти в Средиземно море, а Балканските страни-кандидатки за членство влизат в списък от сигурни държави без право на бежански статут за техните граждани. Изключение е Турция, заради „ситуацията с кюрдите“, много от които имат турски паспорти и искат политическо убежище в Европа.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.09 2015 в 14:56

Вижте, какво става в "добрата, отворена за всеки" Швеция:
http://bultimes.com/blog/shvetsiya-iznasilenata-strana/

Швеция – изнасилената страна | The Bulgarian Times
Този текст е преведен на английски език от Ултадсвенск – швед в изгнание.
Това е статия, написана по данни от 2012 г.
Какво е положението сега, може само да се предполага, след като НЯМА официална промяна на статуквото!

15.09 2015 в 11:43

Да спомена и друг пример за солидарност, от солидарност спряхме Южен поток (и добре направихме, защото щеше да ни излезе солен заради родната корупция, ама не за това го спряхме), ос солидарност, към Украйна, Западните партньори, чичо ни Сам и т.н. И от същата тази солидарност немците сега искали да строят Северен поток 2.

15.09 2015 в 11:37

"Eвропа не е меню по избор. Солидарността не се дели. Трябва всички да са на необходимата висота и да поемат отговорност."
Айде стига бе, миналата година, когато Италия, Гърция и Малта търсеха солидарност друга песен пееша тези в Северна Европа, или пък около гръцката криза.
Солидарност К*Р!

15.09 2015 в 10:44

Спомняте ли си, когато Европа постла червения килим за бежанците от Украйна както сега прави за ислямистките мигранти?

https://pbs.twimg.com/media/CO44hmQW8AEDyQv.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CO44iGcWcAElFjl.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CO44h8PXAAAcKaW.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CO44hzDWsAAM_8R.jpg

Щото и аз не си спомням.

15.09 2015 в 10:30

Континентална Европа е имала много войни, конфликти, бежанци... но някой да знае християни бежанци да са търсили убежище в мюсюлманска страна?
На теория мултикултурализма е едно, но на практика не знам някъде да работи.
Бит, култура и религия на тези хора които преминават границите по 10 000 на ден е коренно различен както от българския, така и то немски и шведски.
Приемането им в ЕС е лошо за тях, но трагично за нас.

15.09 2015 в 10:05

Аз не мога да разбера защо Меркел се опитва да убие Европа?...колкото дойдели, толкова щяли да приемат, а сега задължителни квоти... който иска джихадисти в държавата си да си ги приема, нашата икономика е толкова слаба и лабилна, че само още един вид мангусти , паразитиращи върху бедното българско обшество липсва!

15.09 2015 в 09:09

Германия затегна границите

Унгария въведе строги наказания за нелегално преминаване на границата


Познайте какъв "котел" се заформя в Сърбия и Македония. КОЯ държава граничи едновременно и с двете страни?
Земеделската перуката колко военни и техника беше "дислоцирал" по западната ни граница?